Noutati editoriale: “Caietul Ospatarului”, un ghid de referinta pentru industria ospitalitatii, semnat de Cornelia si Corina Toma

Finalul lui 2017 a fost marcat de lansarea celei de-a doua editii a Caietului Ospatarului, un ghid de referinta in restauratia moderna si un instrument util pentru toti cei care doresc sa isi contruiasca o cariera in industria ospitalitatii, semnat de catre Cornelia si Corina Toma. Evenimentul de lansare a avut loc pe 27 decembrie 2017, la Grand Hotel Continental Bucuresti, in prezenta unor nume importante din industria ospitalitatii romanesti de azi: Nicu Pupaza – presedinte ANMH, Sergiu Nedelea – WineTaste.ro, Liliana Bucataru – Liracop Creative, Cristina Van Der Schaaf – Horeca School, Costin Ghita – Jidvei, Dragos Raducanu – presedinte Comitetul Sectorial THR.

“Aparitia Caietului Ospatarului era cu atat mai necesara, cu cat traim intr-o lume in care lucrurile se misca din ce in ce mai rapid. Dovada este si aparitia acestei a doua editii, venita in urma cererii. Benefica este conlucrarea celor doua autoare, mama si fiica, reprezentante ale aceleiasi profesii, dar si a doua generatii diferite. Astfel, pe de o parte, Caietul ospatarului reflecta experienta vasta a doamnei Cornelia Toma: din 1978 instructor la Catedra Restaurant – Bar a THR; co-fondatoare, in 1997, a Clubului Someleriei, transformat din 2009 in Asociatia Somelierilor din Romania; secretar general al Asociatiei Nationale a Maitre d’Hotel; din 2011 membra a Ordinului Cavalerilor Vinului; membra in juriile din aproape toate competitiile nationale din domeniul restauratiei. Fire activa, Cornelia Toma continua sa predea si azi la doua scoli profesionale: Lira Cop Creative si CEDES – Cercetare-Dezvoltare. Practic, este greu sa gasesti profesionist in restauratia romaneasca de azi, care sa nu ii fi fost elev la un moment dat. Pe de alta parte, aportul Corinei Toma – si ea somelier si manager in turism, dar si specialist in comunicare – se simte prin introducerea inovatoare a capitolului dedicat comportamentului profesional si comunicarii cu clientii. Caietul ospatarului este un curs concentrat absolut necesar atat celor care isi doresc sa intre in aceasta breasla, cat si celor care profeseaza deja si doresc sa se perfectioneze, precum si managerilor din restauratie care inteleg ca succesul oricarei afaceri rezida in permanenta racordare la noutatile din domeniu”, spune Sergiu Nedelea, Sommelier, WineTaste.ro.

Cmentariile sunt închise