HORECA NEXT LEVEL - FOOD TRENDS

25 aprilie 2023 - Bucuresti, Grand Hotel Bucharest

Conferința FOOD TRENDS abordează curajos preocupările curente din industria Ospitalității, alinierea cu trendurile internaționale și provocările întâmpinate în managementul restaurantelor. Panelurile sunt concentrate pe dezbateri constructive legate de explorarea oportunităților emergente, planuri de dezvoltare și consolidare a afacerii, obiceiurile și tendințele de consum în anul 2023, precum și pe exemple de strategii ale afacerilor de succes.

Printre invitați se numără manageri de restaurante, furnizori de servicii și ingrediente Horeca, chefi și reprezentanți ai companiilor care desfășoară activități conexe Ospitalității.

TEMATICI

Panel I. Impactul legislației în evoluția Ospitalității

  • Implicațiile modificării TVA pentru Horeca
  • Implementarea valorilor nutriționale în meniu
  • Plus și minus despre legalizarea bacșișului
  • Focus pe personal sau Clientul- stăpânul nostru?!
  • Francize sau locații proprii ca oportunități de business
  • Cum ținem pasul cu noutățile legislative

Panel II. Trendul ca necesitate

  • Experiența premium și restaurantul hub cultural
  • Meniuri și porții cu tendință minimalistă
  • Meniu nostalgic, organic sau funcțional
  • Sustenabilitate, risipă alimentară și alinierea sezonieră

Panel III. Vedetele Delivery & Tech în Horeca

  • Declinul Ghost Kitchen
  • Delivery Marketing & Growth
  • Restaurant tradițional vs. virtual
  • Soluții de livrare și rezervare

HORECA NEXT LEVEL - DRINKS & COFFEE TRENDS

23 mai 2023 - Bucuresti, Grand Hotel Bucharest

Eveniment dedicat discuțiilor pe tema obiceiurilor și tendințelor de consum pe segmentul băuturilor alcoolice, non-alcoolice, calde și reci. Manageri de restaurante, cluburi, baruri sau cafenele sunt aduși împreună pentru a analiza evoluția pieței, dinamica dintre cerere și ofertă, consolidarea de parteneriate durabile furnizor-locație și nu în ultimul rând schimbările survenite în preferințele consumatorilor.

TEMATICI

Panel I. CAFEA & COFFEE SHOPS

  • Noi concepte de cafenele
  • Metode noi de preparare & ajutor de la tehnologie
  • Băuturi speciale cu cafea
  • Experiența responsabilă vs. Savoarea experienței: Sustenablitate și respect pentru mediu

Panel II. VIN

  • Wine bar: răsfăț în vogă
  • Vinul care completează masa în oraș
  • Crame mici în Dealu Mare
  • La ocazii: Prosecco și Frizzante
  • Evenimente: educare sau degustare

Panel III. BERE

  • Pub-uri: consolidare concepte
  • Previziuni și estime consum 2023
  • Berăria ca hub de socializare
  • Provocările producătorilor de bere

Panel IV. SPIRTOASE

  • Aperitiv & digestiv: băuturi de club și restaurant
  • La modă și consum responsabil când ieșim în oraș
  • Arome nostalgice: băuturi vintage pentru vremuri noi
  • Trenduri de la alții care merg la noi

HORECA NEXT LEVEL - PASTRY & DESSERT TRENDS

20 iunie 2023 - Bucuresti, Grand Hotel Bucharest

Conferința dedicată profesioniștilor din domeniul cofetărie-patiserie va fi axată pe subiecte precum dezvoltarea durabilă a afacerii, educarea noii generații și cultivarea pasiunii pentru acest domeniu, noutăți prezentate de furnizorii specializați, cât și adaptarea la preferințele în schimbare ale consumatorilor.

TEMATICI

Panel I. Cofetărie, Pastry Shop și dulciuri de casă                                                                      

  • Obiceiuri de consum
  • Prețul unui desert de calitate
  • Mai puțin dulce, dar mai aromat
  • Concepte care au dat lovitura
  • Înghețata își revendică locul meritat

Panel II. Brutării, patiserii și concepte hibrid

  • Pâine cu maia și artizanală, alternative la făină
  • Brunch sau cafea la brutărie
  • Trenduri transformate în povești de succes
  • Fidelizare și evoluție în comunitate

Panel III. Deserturi de ocazie

  • Tortul ca măsură a excelenței
  • Investiția în Pastry-Chef dedicat
  • Clasic, nostalgic sau memorabil
  • Desertul corporatist ca direcție de business

HORECA NEXT LEVEL

10 mai 2023 - Constanta | 6 iunie 2023 - Cluj Napoca

Dezvoltam seria de evenimente Horeca Next Level prin organizarea lor in 2 orase cheie in dezvoltarea industriei, CONSTANTA si CLUJ. Fiecare oras va avea cate o editie, timp de o zi.

Evenimentele vor fi format tip conferinta si expozitie, astfel incat vom putea atinge atat zona de dezbateri si educare a industriei prin conferinte, cat si zona de demonstratii culinare, testare produse etc prin expozitie.
Tematicile conferintelor vor atinge subiecte precum evolutia pietei in general dar si local, tendintele la nivel local, preferintele consumatorilor locali vs restul tarii si multe altele, toate de interes pentru cresterea si dezvoltarea industriei HORECA.

Expozanti vor fi furnizori de produse si servicii pentru locatiile horeca, venind in intampinarea vizitatorilor cu solutii atat pentru segmentul de food&beverages cat si solutii IT si dezvoltarea a businessului.

HOTEL FORUM

4 octombrie 2023 - Bucuresti, Hotel Caro

Evenimentul reuneste reprezentanti ai marilor lanturi hoteliere, ai hotelurilor independente, precum si ai furnizorilor de produse si servicii pentru acest segment. Tematica evenimentului atinge puncte importante precum perspectivele de dezvoltare a pietei hoteliere, oportunitatile de dezvoltare a destinatiilor de leisure si business, cadrul fiscal si legislativ precum si provocarile pe care acest segment le-a avut in ultimii doi ani.

TEMATICI

Panel I. Ospitalitatea in pas cu vremea si vremurile

  • Gestionarea Organizațiilor de Management a Destinației
  • Strategii de promovare a țării în străinătate
  • Unde începe reforma în Turism
  • Cum încurajăm creșterea contribuției Ospitalității la PIB
  • Modificările Codului Fiscal cu impact direct pentru hotelieri

Panel II. Deficit si provocari cu forta de munca

  • Cum se poate ușura povara fiscală pe salariile din Ospitalitate
  • Soluții de motivare și educare a forței de muncă
  • Demersuri în legalizarea bacșișului
  • Stimulente și facilități pentru angajații sezonieri
  • Contractele part-time și zona “gri” a forței de muncă

Panel III. Potentia turistic 2024

  • Dincolo de Valea Prahovei
  • Preferințele românilor vs. preferințele străinilor
  • Entuziasm de antreprenor – investiții în hoteluri
  • Potențial neexplorat
  • Avântul ‘tăiat’ de creșterile costurilor cu enegia în stațiunile balneo-climaterice

FOODSERVICE & HOSPITALITY EXPO

4-6 noiembrie 2023 - Bucuresti, Hala Laminor

FOODSERVICE & HOSPITALITY EXPO, editia a III a este unicul targ international B2B din Romania si din SE-ul Europei dedicat industriilor de Horeca si Retail

Primele doua editii au fost un real succes, atingandu-si scopul de a avea expozanti din toate categoriile importante pentru locatiile Horeca si vizitatori exclusiv din industrie. Cu fiecare editie, atat numarul vizitatorilor cat si cel al expozantilor au crescut, dovedind interesul specialistilor din industrie pentru un astfel de eveniment.

Cea de-a III a editie va avea loc in perioada 4- 6 noiembrie 2023, se va adresa atat specialistilor din industria Horeca, dar si Retail, din tara si din strainatate. Vom reuni furnizori internationali de produse alimentare, non-alimentare, bauturi, mobilier, solutii IT pentru industriile Horeca si Retail, operatori ce vor expune si promova portofoliul de produse/servicii, trenduri, noutati si inovatii prin intermediul standurilor, dar si al evenimentelor conexe ce vor avea loc in cadrul celui mai important targ al toamnei din Romania.

HORECA AWARDS 2023

22 noiembrie 2023 - Bucuresti, Fratelli Studios

Gala celor mai buni din ospitalitate, votati de profesionistii din industria Horeca.

HORECA AWARDS recompenseaza  cele mai de succes afaceri din industria ospitalitatii, contribuind astfel la promovarea si cresterea prestigiului celor mai bune restaurante, baruri, cluburi, cafenele etc. din Romania.

Ajuns la a 16 a editie, este cel mai prestigios eveniment ce onoreaza meritele profesionistilor din Horeca, ca o recunoastere a profesionalismului, a muncii depuse zi de zi, dar si a imaginii in piata a omului sau a companiei respective.

Din 2008, publicatia Horeca Insight ii premiaza pe cei mai buni performeri din ospitalitate, recunoscand succesul lor si al afacerilor pe care le conduc. Castigatorii sunt nominalizati si votati chiar de colegii lor – furnizori si horecari, carora li se adauga un larg panel de clienti, consumatori constanti de servicii Horeca in oras, la evenimente sau acasa.

Decernarea premiilor are loc intr-un cadru elegant, de inalta tinuta. Toate editiile precedente s-au bucurat de o numeroasa participare din partea celor mai importanti operatori din sectorul Horeca.