O masă pentru doua persoane. Cand?

Horeca Insight continuă seria evenimentelor online dedicate redeschiderii sau reluării treptate a activității operatorilor din industria ospitalității. Dacă pe perioada de restricții mare parte dintre restaurante, inclusiv cele de fine-dining, au ales să se reinventeze cu anumite compromisuri legate de specific, răbdarea antreprenorilor începe să dea semne că e pe final. Deși au urmat cu strictețe indicațiile autorităților sau au aplicat măsuri dictate de Organizația Mondială a Sănătății privind prepararea și livrarea alimentelor în condiții de maximă siguranță, un întreg sector economic are privirea ațintită către autorități.

Organizațiile de profil prin reprezentanții lor, profesioniști cu experiență relevantă în industria restaurantelor, au lucrat intens pentru a veni în sprijinul autorităților competente cu sugestii de măsuri de reluare a activății. În acest sens, pe 7 mai a avut loc o primă întâlnire care punctează exact acele zone sensibile unde va trebui acționat prompt. La întâlnirea dintre Daniel Mischie, Președintele Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România – HORA cu Primul Ministru, s-au atins următoarele subiecte, cu promisiunea ca acestea să fie clarificate după 18 mai:

  • Redeschiderea unităților treptat, iar a teraselor cât mai curând posibil;
  • Menținerea șomajului tehnic până la finalul lunii mai;
  • Acoperirea de către stat a 35 – 45% din salariile plafonate până la finalul anului;
  • Suspendarea plății impozitului specific pentru anul 2020;
  • Plata taxelor și impozitelor din 2020 în 12 rate egale în 2021;
  • Acordarea de sprijin financiar pentru a susține investițiile în eventuale dotări necesare pentru siguranța oaspeților;
  • Analiza condițiilor în care se pot adapta chiriile noului context economic.

Horeca Insight consideră că aceste intervenții sunt binevenite și preocuparea pentru viitorul industriei se reflectă în organizarea unui webinar intitulat O masă pentru două persoane. Când?, eveniment online ce va avea loc miercuri  13 mai 2020 de la ora 17, pe platforma Zoom. Ne păstrăm bunele obiceiuri de a invita profesioniști și consultanți a căror părere este consolidată de experiență, dar și o bună cunoaștere a mediul antreprenorial românesc. De data aceasta invitații sunt: Daniel Mischie – CEO City Grup și Președintele Organizaţiei HORA, Radu Dumitrescu – Owner și chef VOILÀ Bistro și Dragoș Panait – Consultant Horeca, evident găzduiți virtual de Silvia Ion – Managing Partner Horeca Insight.

Daniel Mischie

Daniel Mischie este CEO-ul grupului City Grill, dar și cel care și-a asumat să reprezinte sectorul în relația cu Statul Român din postura de Președinte al Organizației HORA. Are deja experiența unei crize economice gestionată °smart° de lanțul de restaurante, dar redeschiderea după izolare aduce în ecuație și factori precum frica, nu doar lipsa banilor. Susține că se numără printre norocoșii care fac ceea ce își doresc în viață, dar realist privind este un profesionist preocupat de soarta unei industrii.

Dragos PanaitDragoș Panait are o experiență de peste 10 ani în HoReCa din diferite posturi, fondator și operator de restaurante, dar și consultant. În 2010, a pus bazele restaurantului cu specific american Red Angus Steakhouse, unul dintre cele mai longevive localuri din nișa sa. În ultimele două luni, Red Angus s-a remarcat ca fiind printre primii care au susținut măsuri de responsabilitate socială pentru personalul din linia întâi, iar de curând a lansat propria platformă de livrari.

 

Radu DumitrescuRadu Dumitrescu a fost inițial chef în bucătăria de la VOILÀ Bistro, iar din noua postura de owner declară că este un loc din care te desprinzi cu greu. Pentru cei care îndrăgesc preparatele localului, Radu a continuat să prepare și să livreze, încercând pe cât posibil, să-și țină în siguranță echipa. Ne așteptăm la un insight valoros din partea celui care a ales conștient să fie parte din locul în care a investit pasiune.

 

Așadar, până aflăm când putem rezerva fizic o masă pentru doi sau pentru cât ne vor permite noile reguli de siguranță, vă invităm să vă înscrieți la webinar-ul “O masă pentru doua persoane. Cand?” va fi transmis live prin Zoom, miercuri, 13 mai ora 17, participarea este gratuita iar formularul de inregistrare este aici https://us02web.zoom.us/webinar/register/2115853073911/WN_vd7DDI4eRZauWqFsYq0gWw

Horeca Insight facilitează și susține prin intermediul partenerilor săi – Coca-Cola, Brugal, Unilever Food Solutions, Dr. Oetker Professional, Bonduelle, Snick Ambalaje, o serie de webinarii menite să asigure comunicarea între operatorii din industrie și reluarea firească a unor obiceiuri de consum.

 

Cmentariile sunt închise