Horeca Insight continua seria evenimentelor Horeca Next Level Food cu o noua editie, avand ca tema “Consumatorul modern: intre fine dining si comfort food”. Evenimentul, ce va avea loc pe data de 19 septembrie 2017 la Ramada Parc, va oferi profesionistilor din industrie ocazia sa participe la o sesiune extraordinara de discutii tematice despre tendintele actuale din piata Horeca, atat din punct de vedere al diversificarii formatelor cat si al evolutiei obiceiurilor de consum.
În trend
- A doua ediție „Azuga Under the Stars” îl aduce în România pe celebrul chef italian Felix Lo Basso
- Doi concurenți români se numără printre finaliștii concursului S.Pellegrino Young Chef Academy
- Concluzii conferința Hotel Forum 2024
- Start nominalizari Horeca Awards 2024
- De Ziua Mondială a Turismului FIHR sărbătorește pacea și educația
- Crama SERVE aniversează 30 de ani de excelență predând ștafeta următoarei generații
- Brandul ibis sărbătorește 50 de ani printr-o campanie dedicată generațiilor Z/Y
- RO-Wine | The International Wine Festival of Romania are loc în perioada 11-13 octombrie 2024
- Qurater – De la management operațional la inovație în domeniul food
- Studiu Dedalo privind calitatea somnului românilor
Ultimii ani au transformat puternic piata romaneasca, ca rezultat al schimbarilor aparute atat in evolutia trendurilor de consum cat si la nivel legislativ. Toate acestea si-au pus amprenta asupra business-urilor din Horeca, provocandu-i pe toti jucatorii din piata ca de aceasta data sa depuna eforturi uriase nu numai pentru a avea succes, ci, mai mult, pentru a rezista. Au fost nevoiti sa gaseasca solutii pentru a se adapta legislatiei, pentru a se reinventa si a raspunde noilor cerinte de consum.
In urma acestor provocari, piata a beneficiat insa de un suflu nou: au aparut noi concepte, formate hibride, locatii ce indraznesc sa “mixeze” formele de servire, de la “a la carte” la “take away”, a inceput sa se acorde o atentie deosebita produselor locale, se pune accent pe calitatea ingredientelor, a inceput sa se caute si sa se promoveze o identitate culinara romaneasca, se scot la iveala si se promoveaza retete vechi si demult uitate, se fac eforturi pentru instruirea unor buni profesionisti, se doreste sa se ofere de servicii de calitate ridicata, se observa initiative privind combaterea risipei alimentare, se aduce in atentie importanta solidaritatii oamenilor din industrie – sunt doar cateva „miscari” observate recent in piata romaneasca de Horeca.
Pe de alta parte, trendurile de consum actuale, care se focuseaza din ce in ce mai mult pe pe mancarea sanatoasa, ingrediente de calitate, servicii ireprosabile, prefigureaza schimbari majore in business-urile din Horeca, iar cei care vor sa se mentina in top trebuie sa gaseasca modalitati inspirate de a impleti localul si naturalul cu modernismul si tehnologia.
Horeca Next Level – Food se va desfasura pe 19 septembrie 2017 la Ramada Parc, Bucuresti.
In paralel, va avea loc o expozitie de produse alimentare, bauturi (spirtoase, bere, vin, premixuri si topping-uri pentru cocktail-uri), cafea etc. prezentate de producatori, importatori si distribuitori importanți din piata.
Tematici Horeca Next Level – Food
10.30 – 11.30 – Panel I: Reinventarea, cuvantul de ordine in gastronomia actuala – De la gastronomie de lux si concepte inedite pana la restaurante cu un specific bine definit
Conceptele inedite, de la fine dining si gastronomie de lux pana la locatii de nisa, sau elegante wine bar-uri si restaurante cu un anumit specific, care ofera clientilor atmosfera si preparatele dintr-o anumita tara sau locatii de nisa, ce mizeaza pe atmosfera sau design alaturi de preparate deosebite, au inceput deja sa-si gaseasca locul si pe piata romaneasca si sa fie tot mai apreciate.
Speakeri:
- Cristian Preotu – Le Manoir (Le Bistrot Francais, La Vinuri, Comtesse du Barry)
- Valentin Hristu – Paine si Vin
- Radu Rughinis – La Bottega del Tartufo
- Vladimir Popa – Raionul de Peste
11.45 – 12.45 – Panel II: Curentul “casual fine dining” in Romania: Intre curaj, viziune si perseverenta
Aparute relativ recent pe piata romaneasca, restaurantele pozitionate fine dining par ca si-au castigat un loc si in Romania. Insa, conditiile de piata, traduse prin puterea de cumparare inca scazuta si implicit un target relativ redus de clienti, ritmul de viata alert ce schimba continuu obiceiurile de consum, au facut loc aparitiei unui nou trend, observat de cativa ani in strainatate: casual fine dining. Pe scurt, locatii ce ofera mancare de calitate, din ingrediente de calitate, cu plating creativ, intr-o atmosfera casual, cu servicii ireprosabile si cu preturi mai accesibile.
Speakeri
- Chef Joseph Hadad – Joseph Restaurant, Caju
- Chef Nicolai Tand – La Cantine de Nicolai
- Patrizia Paglieri – Chef & Consultant
- Radu Nedelcu, Partner & Executive Chef – Sardin
13.45 – 14.45 – Panel III: “Fast casual restaurant” – Un segment in crestere, tot mai divers si ofertant
Conceptul “fast casual restaurant” a fost “inventat” in SUA si s-a dorit a fi alternativa mai sanatoasa si de calitate la fast-food-ul traditional. Intre timp, conceptul a “cucerit” toata lumea, datorita atuurilor sale de necontestat: preparate de calitate, rapiditatea servirii, preturi accesibile. In prezent, acest segment de piata a devenit tot mai divers si mai ofertant. De asemenea, au aparut restaurante care au inceput sa “mixeze” servirea in locatie cu take away si noi modalitati de livrare la domiciliu, in incercarea de a se diferentia si a da noi valente ofertelor.
Speakeri
- Chef Foa – Flavors Food Design – Stradale
- Radu Tanase – Calif & Condimental
- Johnny Șușală – Rare Foods Services
- Ionut Roman – Selgros Cash & Carry Romania
- Nico Lontras – Rare Foods Services
15 – 16 – Panel IV: Gastronomia romaneasca, prin filiera reinterpretarii: traditional, autentic sau modern?
Restaurantele cu specific romanesc sunt, deja de prea mult timp, partea “intunecata” a pietei autohtone de Horeca. Lipsa unei amprente locale sau regionale le-a transformat in localuri de serie, cu meniuri aproape identice, in care inca troneaza eternele preparate considerate “vedete” ale bucatariei romanesti: ciorba de vacuta, sarmalute cu mamaliga, ceafa de porc, in timp ce la desert cu greu se iese din papanasi. Din fericire, exista oameni curajosi, cu initiativa, care au decis ca e timpul ca bucataria traditionala sa fie readusa in actualitate, la adevarata sa valoare.
Speakeri
- Daniel Mischie – City Grill
- Sorin Petru Cucu – Mahala Restaurant
- Oana Irina Coanta – Bistro de l’Arte
- Nico Lontras – Rare Foods Services
Acces la Horeca Next Level – Food
INREGISTRARE FURNIZORI
Prezenta furnizorilor la conferinta “Horeca Next Level” (19 septembrie 2017 ) se face pe baza de bilet. DESCARCA FORMULARUL DE PARTICIPARE PENTRU FURNIZORI.
INREGISTRARE HORECA – GRATUIT
Participarea reprezentantilor locatiilor Horeca la conferinta “Horeca Next Level” ( 19 septembrie 2017 ) este gratuita, in limita locurilor disponibile. Inregistrati-va folosind formularul de mai jos ( sau la email-ul: evenimente@horecainsight.ro ) pana pe 15 septembrie 2017.