Prăjitură și cafea. Nota, vă rog!

Dăm startul unei noi serii de webinare care vor aduce în fața publicului profesioniști ai industriei care de data aceasta dau tonul relansării treptate a afacerilor din domeniu.

Primul webinar dedicat „redeschiderii” – Prăjitură și cafea. Nota, vă rog! – va pune accent pe acele obiceiuri sociale atât de necesare în viața de zi cu zi, încât cu greu pot fi calificate drept moft – vorbim despre Cafenele și Cofetării. Miercuri  6 mai, de la ora 17, vom discuta cu Radu Savopol, Ana Consulea, Simona Pope și Andrei Alecu, în cadrul Prăjitură și Cafea… Nota, vă rog! având ca gazdă pe Silvia Ion – Managing partner Horeca Insight.

Fie că ne-am format un obicei sau avem deja un loc preferat, capitala rămâne un loc în care e greu să declari deschis că nu găsești o cafea bună. Vorbim fie de cafeneaua de la colț în care barista deja știe ce gusturi ai sau cafeneaua de suflet pe care abia aștepți să o vizitezi și să savurezi pe îndelete un flat white sau un cappuccino. Cum realitatea noastră începe să capete treptat o nouă formă, una la care ne adaptăm din mers, Radu Savopol – 5 to go și Andrei Alecu – Utopia Coffee Bar, ne vor împărtăși cum au ales să ne „servească” cafeaua cea de toate zilele într-o abordare care respectă măsurile de siguranță.

Se simte ca și cum planeta s-a oprit în loc pentru mai bine de 40 de zile, dar oamenii au continuat să păstreze obiceiuri și tradiții de sărbători și să (se) aniverseze cu un dulce. Chiar dacă pare că în aceste zile ne-am transformat în cofetari amatori, vrând-nevrând, tot către profesioniști ne îndreptăm pentru desertul preferat sau torturi personalizate, pentru cozonaci pufoși sau prăjituri cu multă frișcă. În această perioadă, cofetăriile au continuat să lucreze febril în laboratoare, respectând indicațiile de producție transmise de autorități, reducând personalul acolo unde a fost cazul și asimilând treptat această nouă abordare. Două reprezentante de seamă ale industriei se vor alătura webinarului Prăjitură și Cafea pentru a ne asigura că vom primi în continuare servicii și produse de calitate chiar dacă ne vom zâmbi binevoitor din spatele unei măști: Ana Consulea – Zexe Braserie și Simona Pope – Cofetăria Alice.

radu savopolRadu Savopol este cunoscut din două perspective, ambele având legătură cu industria ospitalității – owner de pub în Sinaia și fondator al lanțului de cafenele 5 to go. Deși a pornit de la o idee simplă, 5 to go a înregistrat pe final de 2019 două importante milestones în istoria brandului: locul 2 la EUROPE & MIDDLE EAST COFFEE AWARDS și parteneriatul cu Mozaik Investments. Urmează să deschidă din 5 mai în regim to go, dar cel mai mare lanț de cafenele din Europa de Est și cea mai accesată franciză din România ne va dezvălui cum arată abordarea cu focus pe fidelizare.

ana consuleaAna Consulea este owner al Zexe Braserie și un Pastry Chef care crede cu tărie că în acest domeniu perfecțiunea se poate atinge prin îmbinarea disciplinei cu pasiunea. Se concentrează intens pe studiu continuu, o fascinează cofetăria românească și acest lucru se reflectă în recunoaștere formală – desemnată de Gault & Millau Pastry Chef of the Year 2019 și trei ani la rând câștigătoare a „Cel mai bun Pastry Chef din România” în cadrul Galei Horeca Awards. La webinarul Prăjitură și Cafea ne va vorbi despre cultivarea pasiunii în vremuri mai puțin obișnuite.

simona popeSimona Pope se alătură webinarului Prăjitură și Cafea în calitate de co-owner Cofetăria Alice, o urmare firească a unei pregătiri și un parcurs profesional în patiserie și cofetărie. Simona a studiat Arta Culinară la l’Ecole Nationale Supérieure de la Pâtisserie din Lyon, iar în 2014, la Cupa Mondială de Gastronomie din Luxemburg, a câştigat o medalie de argint şi una de bronz pentru lucrările sale din pastă de zahăr. Ne va oferi o perspectivă a managerului de cofetărie și provocările acestei poziții din postura de artist în cofetărie.

Andrei AlecuAndrei Alecu a sărbătorit de curând primul an în calitate de co-owner al Utopia Coffee Bar, iar din luna noiembrie a anului trecut este unul dintre proprietarii ineditului concept Cereal Bar. Invitația clasică Ne vedem la o cafea!  este din 22 aprilie valabilă doar pentru comenzi la pachet, iar Andrei ne va descrie cum se simte un tânăr owner și manager de cafenea surprins de o situație la care s-a adaptat din mers.

Webinar-ul “Prăjitură și Cafea. Nota, vă rog.” va fi transmis live prin Zoom, miercuri, 6 mai ora 17, participarea este gratuita iar formularul de inregistrare este aici https://us02web.zoom.us/webinar/register/2115853073911/WN_TA8l6MCWQaKp_8MtzIrSNA

Cmentariile sunt închise