Magazinul din restaurant: un nou element de diferentiere pentru “taverna spaniola” Flying Pig

In contextul in care piata locala este tot mai competitiva, incercarea de a te diferentia a devenit un factor “sine qua non”. Astfel, operatorii de restaurante trebuie sa “studieze” continuu tendintele din domeniu, sa le aleaga si sa le adapteze pe cele pe care le considera potrivite pietei locale, sa-si imbunatateasca periodic oferta de produse si servicii, in incercarea de a-si consolida businessul, atragand noi clienti si fidelizandu-i pe cei existenti.

Introducerea unui serviciu de take-away sau de delivery este o directie deja aplicata de majoritatea operatorilor din piata, in timp ce pentru restaurantele cu un anumit specific o optiune interesanta este amenajarea, in cadrul locatiei, a unui corner sau chiar a unui mic magazin unde sa ofere spre vanzare produse gourmet cu specific.

O astfel de strategie a fost abordata recent de catre Flying Pig, restaurantul ce se autodenumeste ca fiind “fine-swine cantina”. Locatia a fost deschisa in 2016, in zona de Nord a Capitalei, pe Bd. Barbu Vacarescu, si a adus in atentia bucurestenilor conceptul de taverna-gourmet specializata in prepararea carnii de porc iberic in diverse moduri. Pentru amatorii de carne de porc, alegerea acestui restaurant poate fi o varianta mai sanatoasa si chiar mai gustoasa, avand in vedere ca porcul iberic este cunoscuta datorita carnii sale foarte slabe si lipsite de colesterol. Provenind din zona iberica, aceasta specie de porc creste libera, iar hrana sa consta exclusiv din ghinde si alte resurse  naturale.

Meniul restaurantului ofera, in principal, o mare varietate de preparate din carne de porc iberic, de la steak-ul de porc iberic, din diverse tipuri de carne, si coaste, pana la sendvisuri cu pancetta si burgeri cu pulled pork, crochettas sau aperitive cu jamon.

“Carnea pe care Flying Pig o foloseste este procesata artizanal, iar mai apoi ajunge in vasele de gatit fara a trece printr-un proces tehnologic avansat. La noi nu vei gasi nimic in productie de masa, iar atenţia la detalii defineste fiecare preparat, de la modul de gatire pana la cel de prezentare. Oferim mancare simpla, autentica, sendvisuri gourmet si fripturi care se topesc in gura”, spune Laurentiu Stanescu, co-fondator Flying Pig.

Pentru cei care vor sa se rasfete si acasa cu diverse produse cu specific spaniol, in cadrul restaurantului a fost creata recent o zona de shop: o vitrina-magazin ce ofera spre vanzare clientilor produse vidate tip tapas spaniol, pe baza de carne de porc iberic. Printre preparatele ce se regasesc in zona de magazin se numara: chouricho de carne porco preto, chouricho de sangue, farinheira, morcella, paio de ceafa, paio de lombo, presunto iberic de porc negru si salsichao. Toate aceste mezeluri fine spaniole, preparate gourmet genuine, pot fi perfecte pentru un starter spectaculos in cadrul unei cine cu prietenii sau, pur si simplu, pot adauga savoare micului dejun din weekend.

Cmentariile sunt închise