Potentialul turismului viticol al Romaniei, promovat prin documentarul Wines of Romania – Pure Experiences

Romania a devenit in ultimii ani o destinatie turistica tot mai vizibila, numarul strainilor dar si al localnicilor care aleg sa exploreze tara este in crestere. Totusi, in continuare, potentialul este inca unul foarte mare si neexploatat in totalitate. Un motor de crestere pentru turism il pot reprezenta chiar zonele viticole raspandite in toata tara. Deschiderea de care dau dovada proprietarii de crame, dar si de pensiuni, vinurile din soiuri autohtone, reinterpretarea retetelor si activitatilor traditionale, toate ajutate de peisajele autentice atrag turistii romani si straini. Dar nu toti vizitatorii stiu ce lucruri pot descoperi intr-o vizita in Romania si cum cateva zile petrecute in natura, cu oameni interesanti pot sa iti schimbe starea de spirit pentru o perioada lunga de timp.

In acest context, CrameRomania.ro si ReVino.ro lanseaza  „Wines of Romania – Pure Experiences”, un documentar menit sa dezvaluie cateva dintre secretele turismului viticol local, dar nu numai.

“Ideea unui film de tip documentar care in care sa surprindem conexiunea dintre cramele din Romania, soiurile autohtone de struguri, locurile din proximitate si activitatile reacreative cu care ne intampina localnicii a venit din dorinta de a le arata turistilor detalii despre experientele pe care le pot trai la noi in tara“, spune Alina Iancu, fondator CrameRomania.ro si ReVino.ro si initiator al filmului documentar.

Wines of Romania – Pure Experiences este un film documentar de genul Travelogue care prezinta experienta unui englez naturalizat in Romania, Robert Marshall, aflat in vizita intr-un weekend la o crama din Romania si in imprejurimile acelor locuri. In primul episod se duce in locurile unde a luat viata Feteasca Regala.

“Filmul pe care l-am facut pleaca de la ideea ca turismul viticol inseamna mai mult decat o simpla vizita la o crama, unde degustam un vin si apoi plecam. Inseamna, de fapt, suma experientelor pe care le poate avea cineva atunci cand ajunge intr-o anumita zona: oameni, locuri, mancaruri, traditii, sau chiar noi prieteni. Cred ca este foarte important sa intelegem si cum ne pot percepe altii, atunci cand vrem sa incurajam turismul viticol. De aceea, am ales sa spunem povestea locurilor cu ajutorul lui Robert Marshall, un englez pasionat de vinuri care si-a propus sa inteleaga mai bine esenta culturii locale. Ca sa aveti o idee despre cum s-au intamplat lucrurile, imaginati-va cum arata un englez spilcuit, cu batista mereu la buzunarul de la piept, cosind iarba sau “ciorchind” paharele intr-o sura veche”, spune Catalin Cazacu, regizor BlackHat Production si initiator al filmului documentar Wines of Romania – Pure Experiences.

Episodul pilot a fost filmat in vara acestui an si este o initiativa personala a Alinei Iancu impreuna cu Catalin Cazacu si este realizat din resurse proprii.

Trailer-ul poate fi urmarit aici: https://www.youtube.com/watch?v=CXLnayExjMI&t=17s

Filmul integral poate fi urmarit aici: https://www.youtube.com/watch?v=VxRcaIc-rUM

Cmentariile sunt închise