Rafinament atemporal cu Mihai Troneci – Administrator Restaurant Diplomat

Mihai-Troneci

Mihai Troneci are o experiență vastă în domeniul HoReCa, deoarece a ales să-și înceapă cariera în consultanță financiară pentru afaceri din acest domeniu și apoi s-a orientat către zona operațională. Absolvent al programului de masterat în analiză financiară al Academiei de Studii Economice din București, Mihai a colaborat cu branduri cunoscute și a preluat gestionarea restaurantului Diplomat din 2012, contribuind semnificativ la creșterea și modernizarea acestuia. 

  • Cum influențează semnificația istorică a clădirii reputația Restaurantului Diplomat în zilele noastre?

Restaurantul Diplomat, cu o istorie de aproape 100 de ani, poartă o mare responsabilitate în fața oaspeților noștri. Trebuie să rămânem un punct de referință al industriei și să ne menținem conectați la standardele și așteptările oaspeților premium. Clădirea, care datează din 1922 și a fost proiectată de Ion Mincu, nu este doar un spațiu de dining, ci un simbol al eleganței și al tradiției. Acest patrimoniu ne oferă o identitate distinctă și atrage atât clienți locali, cât și internaționali, dornici să experimenteze atmosfera unică și poveștile istorice legate de acest loc. Prin păstrarea și respectarea elementelor arhitecturale originale, reușim să oferim oaspeților noștri o experiență autentică și memorabilă.

  • Care este poziționarea actuală a Restaurantului Diplomat și cum vă promovați către publicul larg onorându-i moștenirea?

Restaurantul Diplomat se poziționează ca un restaurant gastronomic de top, cu influențe internaționale, adresând un public divers, format atât din localnici, cât și din expați și turiști. Cea mai eficientă metodă de promovare pentru noi, este să oferim experiențe frumoase și memorabile, păstrând totodată o atitudine corectă față de echipa și furnizorii noștri. Respectul reciproc asigură un produs de calitate, demn de investiții în promovare, ne aduce recomandări, oaspeți și parteneri loiali, care se transformă în ambasadori de brand.

Dincolo de aceste lucruri, bineînțeles, optăm și noi pentru o strategie care îmbină zona de marketing digital, relații publice și colaborări cu influenceri din domeniul culinar sau de lifestyle, asigurând astfel o vizibilitate extinsă și un impact pozitiv.

În plus, onorăm moștenirea locului prin colaborări cu crame și producători locali și internaționali, pe care îi sprijinim și îi aducem mai aproape de publicul premium din București.

  • Recent, ați anunțat un nou meniu sub semnătura chefului Paul Mihăilescu. Ce aduce nou Chef Mihăilescu și cum contribuie preparatele sale la sublinierea identității multiculturale a restaurantului?

Chef Paul Mihăilescu aduce o viziune modernă, inspirată din experiențele sale internaționale. Preparatele combină tehnici inovatoare de gătit cu rețete tradiționale din diverse culturi, oferind o călătorie culinară globală. Aceste creații reflectă perfect identitatea multiculturală a restaurantului nostru, îmbinând armonios influențe culinare diverse pentru a oferi oaspeților o experiență unică și rafinată.

  • Cum vă asigurați că selecția de vinuri completează diversele oferte de meniu? Cine alcătuiește lista de vinuri?

Selecția de vinuri este realizată de mine, alături de echipa mea, și include crame locale și internaționale. Suntem fericiți să observăm că vinurile românești au o pondere semnificativă în comenzile oaspeților noștri. Ne asigurăm astfel că fiecare preparat din meniu este însoțit de vinuri care completează și evidențiază aromele, oferind o experiență gastronomică completă.

  • În ceea ce privește planurile de investiții, ați putea oferi mai multe detalii despre obiectivele de renovare? Ce e de dorit să rămână neschimbat?
Restaurant Diplomat
Restaurant Diplomat

Anul acesta vom investi aproximativ 1 milion de lei în reamenajarea interiorului restaurantului, păstrând elementele istorice originale precum tavanul, șemineul și tâmplăria geamurilor. Ne dorim să modernizăm spațiul pentru a satisface așteptările clienților contemporani, dar să menținem în același timp eleganța și autenticitatea care definesc Restaurantul Diplomat. Renovările se vor desfășura în timpul verii, când oaspeții pot petrece mai mult timp pe terasa noastră.

  • Cum a contribuit experiența profesională la preluarea gestionării unui restaurant de talia Diplomat?

Experiența mea în consultanță financiară și operativă în sectorul HoReCa mi-a oferit o înțelegere profundă a modului în care funcționează o afacere de succes în acest domeniu. Cunoștințele acumulate în optimizarea costurilor și gestionarea resurselor, combinate cu pasiunea pentru gastronomie și ospitalitate, m-au ajutat să dezvolt Restaurantul Diplomat și să mențin un standard ridicat de calitate și servicii.

  • În calitate de profesionist care activează de ani buni în industria ospitalității, cum percepi peisajul HoReCa actual?

Peisajul HoReCa din România este într-o continuă evoluție și maturizare. Observ o creștere semnificativă a creativității culinare și a calității serviciilor, atât în București, cât și în alte orașe mari precum Cluj, Sibiu sau Timișoara. În plus, industriile adiacente – producătorii locali, cramele, societățile de distribuție și birourile de arhitectură – contribuie la dezvoltarea HoReCa, creând un ecosistem care sprijină creșterea și îmbunătățirea constantă a opțiunilor și calității în industrie. Practic, este un cerc închis: ei contribuie la dezvoltarea HoReCa, iar HoReCa le asigură venituri și business.

  • Ce pregătiți oaspeților pentru sezonul estival, în special în ce privește organizarea de evenimente?

Pentru sezonul estival, ne concentrăm pe organizarea de evenimente pe terasa noastră generoasă, profitând de atmosfera plăcută și de noul meniu creat de chef Paul Mihăilescu. Vom continua să găzduim brunch-uri tematice, seri de degustare și evenimente corporate sau private, asigurând oaspeților noștri o experiență de neuitat, într-un cadru elegant și relaxant. 

  • În încheiere, te rugăm să ne spui câteva cuvinte despre planurile de viitor pentru restaurantul Diplomat.

Planurile noastre includ menținerea standardelor înalte de calitate și servicii, continuarea investițiilor în infrastructură și extinderea notorietății restaurantului atât pe plan local, cât și internațional. Ne dorim să rămânem un lider în ospitalitate, păstrând echilibrul între tradiție și inovație, și să oferim oaspeților noștri experiențe gastronomice memorabile care reflectă moștenirea culturală și istorică a locului.

 

Cmentariile sunt închise