Peste 230 de vinuri autohtone pot fi degustate, intre 12 si 14 mai, la Salonul de vinuri si turism viticol „ReVino”

Cea de-a treia editie a salonului de vinuri si turism viticol „ReVino Bucharest Wine Fair”, organizata de CrameRomania.ro si ReVino.ro, va oferi tuturor iubitorilor de vin posibilitatea de a degusta cele 230 de vinuri autohtone, provenite de la 33 de crame expozante.

Evenimentul are loc in perioada 12 – 14 mai 2018 la Hotelului Novotel, Sala Paris, Le Foyer si Terasa Mezanin, din Bucuresti.

“Evenimentul isi continua misiunea de a promova vinurile romanesti de calitate, cramele mici si mijlocii, consumul responsabil si turismul viticol la noi in tara, cat si vinurile internationale. Astfel, la aceasta editie veti avea ocazia sa degustati peste 230 de vinuri, sa cunoasteti oamenii care le produc si povestile podgoriilor din care provin. Vom avea experiente autentice cu oamenii a caror pasiune si indemanare scot ce e mai bun din ce daruieste natura in vie”, spune Alina Iancu, fondator CrameRomania.ro si ReVino.ro.

Ca si in anii precedenti, targul va avea doua componente majore: sambata si duminica, iubitorii de vinuri, gastronomie si turism vor avea posibilitatea sa deguste vinuri de la crame locale, sa afle mai multe informatii despre vinuri, sa descopere zonele viticole ale tarii noastre sau si sa-si planuiasca vizite la crame la biroul de turismul viticol, in timp ce ziua de luni, 14 mai a.c., este dedicata in exclusivitate sectorului Horeca si turism, astfel incat specialistii din industria sa aiba posibilitatea unui atmosfere profesionale de degustare si de afaceri.

Fiecare vizitator va primi la intrare cate un pahar pentru degustare si brosura evenimentului, iar la final va putea sa isi cumpere vinurile preferate din wine shopul dedicat celor trei zile, amenajat la parterul Novotel. Cele 33 de crame mici si mijlocii prezente, care vor prezenta cate 7 vinuri premium, acopera toata tara, astfel ca cei prezenti la eveniment iti vor putea face o imagine completa asupra a ceea ce inseamna vinurile romanesti contemporane de calitate. Pe langa acestea, vor fi prezenti si doi importatori cu vinuri internationale din tari precum Franta, Italia sau Spania, dar si din Lumea Noua.

ReVino – Bucharest Wine Fair 2018″ organizeaza, de asemenea, masterclass-uri unde pasionatii de vinuri pot degusta si acumula cunostinte avansate despre acestea. Masterclass-urile vor fi sustinute in sala Teatro de la parterul hotelului Novotel.

Dintre acestea, mentionam Masterclass-ul sustinut de Louis Barruol, viticultor și oenolog al Château de Saint Cosme, domeniu aflat n proprietatea familiei sale de 15 generatii, pe data de 12 mai, sau Masterclass-ul „Spumante romanesti obtinute prin metoda traditionala”, sustinut pe 13 mai de catre Olimpia Plesa Brandhuber.

Mai multe detalii despre evenimentele si ce vor avea loc in cadrul ReVino sunt disponibile AICI.

 

Cmentariile sunt închise