Hotelul Radisson Blu Aurum din Brasov se deschide in octombrie, dupa o investitie de 16,3 milioane de euro

Dupa 34 de luni de lucrari ce au antrenat lunar o echipa de 250-400 de persoane, Radisson Blu Aurum isi deschide portile la Brasov pe 16 octombrie. Investitia in proiectul hotelier se ridica la 16,3 milioane de euro, cu aproape 3 milioane de euro peste suma estimata initial. Hotelul din centrul Brasovului reabiliteaza astfel o cladire intr-o faza avansata de degradare si devine un punct de reper pentru serviciile turistice premium.

110 camere elegante, sala de evenimente cu o capacitate de 150 de persoane, un restaurant cu terasa, un skybar, piscina, SPA, statii de incarcare pentru vehicule electrice, parcare monitorizata – sunt cateva dintre facilitatile pe care le ofera Radisson Blu Aurum Brasov, ce isi va deschide oficial portile in luna octombrie.

Hotelul de 5 stele din centrul Brasovului imbina vechiul si noul intr-o simbioza eleganta, pastrand cateva dintre trasaturile cladirii originale, construite in 1930, dar si un fragment al cetatii Brasovului – descoperit in timpul lucrarilor de executie. Hotelul aduce alaturi de acestea un design premium, cu finisaje exceptionale si o calitate superioara a serviciilor. Preturile de cazare pornesc de la 125de euro/noapte.

Hotelul nostru se adreseaza unui client familiarizat cu standardele turismului de calitate, cu asteptari pe masura. Brasovul este cel mai vizitat oras din Romania, prin urmare deschiderea unui hotel de lant ofera oportunitatea cresterii nivelului serviciilor premium din zona Brasov. Ne asteptam ca Radisson Blu Aurum sa fie o destinatie de avut in vedere nu doar pentru turismul de timp liber, ci si pentru cel de afaceri, avand in vedere economia dinamica a zonei, a precizat Anca Cristea, General Manager Radisson Blu Aurum.

Investitie majorata de pandemie si complexitatea proiectului

Investitia in cel mai nou hotel din Brasov se ridica la 16,3 milioane de euro, desi initial a fost estimata la 13,6 milioane de euro. Diferenta provine din cresterea costurilor atat pe segmentul materialelor de constructie, cat si al fortei de munca, pe fondul contextului pandemic si al volatilitatii pietei. Investitia a fost finantata prin Exim Bank de RaRa Group, proprietari si dezvoltatori ai hotelului.

De la amplasarea in centrul istoric, ce aduce rigori specifice de arhitectura, la proiectul complex de consolidare a cladirii existente, cladire aflata intr-un stadiu avansat de degradare si incadrata in clasa de risc seismic 0,  de la conservarea unor vestigii istorice de relevanta in istoria Brasovului, pana la faptul ca lucrarile de executie au fost afectate de pandemie la doar doua luni de la debutul acestora, ei bine, toate acestea demonstreaza ca suntem la finalul unui parcurs marcat de provocari. Astfel, rezultatul nu avea cum sa fie decat o lucrare deosebit de complexa si de pretentioasa din punctul de vedere al designului, atat cel interior, cat si cel exterior. De exemplu, in fiecare dintre camerele hotelului, a fost necesara armonizarea a peste 50 de materiale si produse diferite, pe care oaspetii le pot observa. Multe exemple ca acesta dau o identitate aparte proiectului, usor de perceput si de experimentat inca de la prima vizita, a precizat George Mihalache, arhitect la Arhi Grup.

In faza de dezvoltare si proiectare a investitiei, care a durat 4 ani, au fost implicati peste 120 de specialisti din diverse domenii.

Apoi, de-a lungul celor aproape 3 ani de lucrari de executie au fost implicate lunar intre 250 si 400 de persoane. Au fost contractate peste 100 de firme locale cu expertiza in domeniul lor de activitate. Printre provocarile marcante ale proiectului se numara descoperirea zidului cetatii, perceputa initial ca o situatie extrema, care apoi s-a transformat intr-o ocazie de a pune in valoare o parte din istoria veche a orasului.

Incepand cu decopertarile cladirii construite in anii 1930, respectiv 1960, au fost evacuate peste 1000 tone de materiale, iar pentru consolidare s-au folosit peste 650 tone fier beton. Daca ar fi sa calculam toate cantitatile manipulate in proiectul nostru, depasim 3000 tone de materiale si peste 850 livrari cu diferite tipuri de vehicule – a precizat Ramona Neamtu, proprietar Radisson Blu Aurum Brasov.

Radisson Blu Aurum isi propune sa contribuie la dezvoltarea economiei locale nu doar ridicand nivelul serviciilor turistice locale, ci si devenind un angajator important. Echipa hotelului va avea peste 70 de angajati, iar aceasta a fost deja definitivata in proportie de peste 75%.

Odata cu deschiderea, Radisson Blu Aurum devine o destinatie preferata pentru iarna 2022-2023, in contextul proximitatii fata de cel mai popular domeniu schiabil din Romania. Pentru anul urmator se estimeaza un grad de ocupare mediu de 65%.

Cmentariile sunt închise