Energie creativă și rigoare – o demonstrație inedită cu pairing de vin în cadrul FoodService & Hospitality Expo

Din programul zilei de 22 septembrie menționăm demonstrația culinară a unui Chef tânăr – Bogdan Vavrita. Felurile de mâncare gătite în fața vizitatorilor vor fi acompaniate de sugestiile de pairing ale unui somelier pe care cu siguranță îl precede reputația de profesionist desăvârșit – Sergiu Nedelea.

Despre Bogdan Vavrita am aflat că a început să gătească ca o joacă, doar pentru a-și găsi un job pe când urma cursurile facultății de Drept. A descoperit destul de repede că această joacă s-a transformat în pasiune și apoi, la absolvirea facultății a decis să o transforme în profesie. Firesc, a decis să se mute în București pentru a putea câștiga experiență în restaurante de top și a urmat în paralel o specializare în cadrul Horeca School. A petrecut astfel 2 ani acumulând cunoștințe și dorindu-și permanent să evolueze. A început cu un an sub îndrumarea lui Chef Alex Crăciun în cadrul restaurantului Sosharu (3 AA rosettes*) – declarat restaurantul anului 2017 de către AA Magazine. A urmat o perioadă de 8 luni la Story – 5AA Rosettes și o stea Michelin și apoi a avansat la Dinner by Heston Blumenthal – 4 AA rosettes, 2 stele Michelin, poziția 48 în Top 50 Best. După aceste experiențe a decis să se întoarcă acasă, să încerce să contribuie prin cunoștințele acumulate la renașterea gastronomiei românești.

* O distincție AA Rosette este o acreditare oferită pentru excelență în gastronomie de către inspectorii AA – Asociația Automobiles. Distincțiile sunt acordate de la una la cinci Rosettes.

Chef Vavrita va pregăti începând cu ora 13 în cadrul FoodService & Hospitality Expo:

  1. Ou poșat, dashi infuzat cu bacon, diferite murături, crumble, kimchi powder;
  2. Porc chop cu unt ars cu miere și tei, gel de struguri și ‘gyoza’ cu varză caramelizată, castane, fish sauce (miso).

Lui Chef Vavrita i se va alătura o figură proeminentă a culturii vinurilor în România, somelier multipremiat și fondator WineTaste.ro – Sergiu NEDELEA. Acesta ne va vorbi despre asocierea preparatelor gătite în cadrul demonstrației cu vinul potrivit.

Horeca Insight organizează în perioada 21-23 septembrie 2019, la ROMEXPO, unica expoziție de pe piața locală cu participare internațională dedicată exclusiv sectorului B2B HORECA – FoodService & Hospitality -Expo.

Pentru înscrieri și informații complete despre programul evenimentului, vă invităm să accesați site-ul dedicat: www.horecainsight.ro/expo/.

 

Cmentariile sunt închise