„Chefi de România” o întrecere inedită a creativității și inspirației

Cea de-a doua ediție a Foodservice & Hospitality Expo va aduce împreună profesioniști și jucători importanți ai industriei, oferind acestora spațiul necesar interacțiunii și creării de parteneriate. De asemenea este cel mai potrivit cadru pentru a găzdui concursul “Chefi de România” ce se va desfășura în cea de-a doua zi a expoziției, duminică 22 septembrie de la ora 15.

 

“Nu de multe ori vezi Chefi români renumiți în competiții, deși aceștia nu trebuie să mai demonstreze nimic nimănui. Totuși, sunt dispuși să intre în arena culinară ori de câte ori se poate. Mi-am dorit ca prin această competiție să-i provoc pe Chefi să demonstreze tinerilor aspiranți ai industriei că în cele 2-3 ore de concurs, cu 3 ingrediente obligatorii, se pot face preparate incredibile. Este și o ocazie de a arăta că emoțiile și frica de concurs pot fi îndepărtate printr-o pregătire temeinică și dorința de a fi mâine mai bun decât azi.” ne-a declarat Daniela Sima – organizatorul concursului.

Detalii desfasurare competitie

Cei 8 Chefi, impreuna cu asistentii lor, vor pregati timp de 2 ore un preparat de baza care sa contina printre altele si cele 3 ingrediente de concurs: carne de pui, branza de capra si vinete. Cei opt concurenti sunt: Dumitru Bucsa, Claudio Costea, Ciprian Nicolescu, Constantin Ghimpu, Catalin Jernoiu, Adi Pop, Robert Voicu, Orlando Zaharia. Startul va fi dat in acelasi timp pentru toti, dar la jurizare vor veni pe rand la interval de 10 minute. Intervalul de desfasurare este 14:00 – 16:00 (pana la ora respectiva ei isi pot pregati spatiile de lucru, ingredientele, si vor verifica daca au toata aparatura necesara).

Din juriu fac parte Chef Kiko Moya – 2 stele Michelin, restaurant L’Escaletta și Chef Phillip Hardy – 1 stea Michelin, restaurant Le Mascaret. Acestia vor juriza conform unor criterii bine stabilite ce vor fi notate in fisa de jurizare; jurizarea si premierea vor avea loc in intervalul orar 16:00 – 17:00.

Va asteptam asadar la FoodService & Hospitality Expo pentru a urmari concursul “Chefi de Romania” care cu siguranta are deja ingredientele unui show culinar al maiestriei.

Pentru înscrieri și informații complete despre programul evenimentului, vă invităm să accesați site-ul dedicat: www.horecainsight.ro/expo/.

Cmentariile sunt închise