Celebrul Institut Culinaire Disciples Escoffier se lansează în România

INSTITUT CULINAIRE DISCIPLES ESCOFFIER, una dintre cele mai bine cotate școli culinare la nivel internațional, se lansează ca institut de sine stătător sub coordonarea antreprenorului și Președinte al Asociației Disciples Auguste Escoffier în România – Ștefan Oprea.

Împreună cu renumitul MasterChef francez David Contant, cel care a adus programul de bucătărie franțuzească Escoffier pe piața din România, vor pune bazele unui cadru educativ dedicat prin care chefii aspiranți vor avea acces la o programă de studiu creată în Franța și chiar la oportunități de stagii în afara țării.

Având o colaborare de 10 ani cu Centrul de Afaceri Francez ABC Oprea Holding & Associates, David Contant va dezvolta programele Institutului Culinar Disciples Escoffier; spațiul amenjat în cadrul Bilancia beneficiază de o bucătărie profesională dotată cu toate echipamentele și utilajele necesare pentru demonstrațiile culinare și sesiunile de curs, urmare a unei ample investiții în valoare de 250.000 de Euro.

Programa cursurilor este creată de inițiatorii institutului din Franța și aplicată în România de profesorii: David Contant și Ciprian Nicolescu, unii dintre cei mai reputați și respectați chefi din industrie.

“În urma absolvirii celor 3 module Escoffier ne propunem ca toți cursanții noștri să aibă o viziune amplă asupra artei culinare, să fie capabili să profeseze cu profesionalism meseria de bucătar și să transmită pasiunea pentru arta gastronomică prin fiecare produs pregătit în propriul stil. De asemenea, la terminarea studiilor, îi pot îndruma pe tinerii bucătari să ajungă în restaurante renuminte din țările unde există delegații, pentru a beneficia de stagii de experiență internațională”, a declarat David Contant, MasterChef Institut Culinaire Disciples Escoffier.

Module acreditate de Ministerul Învățământului și Ministerul Muncii – În cadrul cursurilor organizate pe 3 nivele (nivel de bază, nivel intermediar, nivel avansat), iar cursanții vor studia și practica arta culinară pe curricula inspirată de tradiția și valorile de bază ale gastronomiei franțuzești. Cursurile vor avea ca bază renumita carte “Le Guide Culinaire” scrisă de Auguste Escoffier (supranumit părintele bucătariei franțuzești), considerată “Biblia” gastronomiei franțuzești și care a marcat o nouă etapă în evoluția respectivei bucătării.

Cursurile se adresează tuturor pasionaților de artă culinară, celor care își doresc să lucreze în domeniu și să își construiască o carieră într-o bucătărie profesională, celor care lucrează deja în domeniu și vor să-și aprofundeze cunoștințele în materie de gastronomie, precum și celor care dețin un business în domeniu și doresc să învețe cum să gestioneze un restaurant.

Diploma obținută la absolvirea cursurilor – Level 5 Certificate in French Cuisine – este acreditată de Ministerul Educației din Franța și oferă cursanților o recunoaștere la nivel internațional. De asemenea, absolvenții vor avea posibilitatea de a-și continua cariera în domeniul culinar în cele mai prestigioase restaurante de nivel internațional (valabil pentru cei care absolve cursurile modulelor II Intermediar, respective III Avansați). Prin programul ,,Investește în tine”, cursanții pot solicita credit bancar în condiții avantajoase cu posibilitatea de a-l rambursa în 10 ani.

“Prin programul de formare profesională în meseria de bucătar profesionist, organizat de Institut Culinaire Disciples Escoffier în România, țara noastră se aliniază celor mai înalte standarde educaționale în domeniul culinar. Cred ca tărie că era nevoie de o astfel de inițiativă pe piața din România pentru a deveni un reper pe harta gastronomică mondială și pentru a avea o structură de formare profesională la ce mai înalt nivel, într-una dintre cele mai căutate meserii ale secolului”, a declarat Ștefan Oprea, Președinte Asociația Disciples Escoffier International.

Disciples Escoffier are delegații în 26 țări cu mai mult de 25.000 Discipoli: Franța, Italia, Spania, Anglia, Germania, Elveția, numai în Asia sunt 9 delegații: China, Hong Kong, Macau, Korea de Sud, Vietnam, Filipine, Japonia, Tailanda și Singapore. Disciples Escoffier organizează și participă la numeroase evenimente culinare și gastronomice în întreaga lume. Scopul acestor evenimente este de a trezi interesul tinerilor și de a le impărtăși pasiunea pentru arta culinară. În fiecare an se organizează concursul Young Talent Trophy (YTT), acesta fiind o competiție globală care reunește cei mai buni tineri bucătari sub vârsta de 25 ani.

Asociația Disciples Escoffier International întrunește azi mai mult de 30.000 de membri aflați pe 5 continente, doar în țara reprezentativă gastronomiei, Franța, sunt 2.000 de membri. Primirea de către noi membri Disciples se organizează de două ori pe an și manifestația se numește ‘’Le chapitres’’. Fiecare membru se recunoaște prin culoarea eșarfei pe care o primește la inițierea acestuia în Asociația Disciples Escoffier :

  • Eșarfa Roșie: rezervată bucătarilor profesioniști,
  • Eșarfa Albastră: rezervată tuturor societăților care activează în industria Horeca ,
  • Eșarfa Violet: rezervată producătorilor de vinuri și industriei spirtoase,
  • Eșarfa Verde: rezervată tuturor prietenilor și susținătorilor Asociației Disciples Escoffier International.

Cmentariile sunt închise