Veniturile amb Wine au crescut cu 70% in 2014

amb Wine Company, parte a consortiului austriac amb Holding, a raportat venituri in valoare de 3 milioane lei in 2014, in crestere cu 70% fata de 2013. Producatorul de vinuri a finalizat procesul de dezvoltare a Cramei Liliac din comuna Batos (judetul Mures), in urma unei investitii totale de aproximativ 7 milioane euro, inclusiv cheltuieli operationale.

Odata cu finalizarea procesului de dezvoltare a facilitatilor de productie, amb Wine isi consolideaza pozitia pe piata vinurilor premium, avand ca obiectiv o cifra de afaceri de 4 milioane de lei in 2015.

“2014 a fost un an bun pentru noi. Suntem incantati ca am incheiat cu succes si ultima etapa de dezvoltare a Cramei Liliac, ceea ce marcheaza momentul de maturitate a  proiectului Liliac Transilvania. Incepand cu 2015 intram intr-o noua etapa, de consolidare a pozitiei construite in cei 5 ani de activitate pe piata vinurilor premium. Preconizam o crestere de 30% anul acesta, mizand pe actuala capacitate de productie, pe extinderea parteneriatelor cu distribuitorii la nivel national si, desigur, pe performantele in crestere continua pe fiecare brand din portofoliu, atat in retail cat si in segmentul Horeca”, a declarat Victor Ciuperca, CEO amb Holding Romania.

amb Wine produce si comercializeaza in Romania brandurile de vinuri LILIAC, Young Liliac si Crepuscul. Compania detine 52,8 ha plantate cu struguri de soiuri nobile in regiunea Batos (Mures) si Vermes-Lechinta (Bistrita-Nasaud) si are o capacitate de productie de 260.000 l, utilizand cele mai moderne tehnologii de vinificare, inclusiv metoda schilfwein, o premiera in Romania.

Vinurile sunt produse la Crama Liliac, care reprezinta rezultatul a trei etape investitionale finalizate la sfarsitul anului 2014 si derulate astfel: o investitie initiala de 3  milioane euro realizata in anul 2011 in achizitionarea si cultivarea a 38 ha de vie in Transilvania, in regiunea Batos si Vermes Lechinta si in dezvoltarea unitatii de vinificare, investitii ulterioare de un de million de euro, realizate in perioada 2012-2013, in dezvoltarea suprafetelor de vie cultivate si a facilitatilor de productie si o a treia etapa investitionala constand in extinderea Cramei, in valoare de aprox un milion de euro, derulata in anul 2014.

carmen.ionescu@modernbuyer.ro

Cmentariile sunt închise