Top 50 Best Bars 2023

Sips Barcelona

Barul Sips din Barcelona, ​​Spania, a câștigat titlul de cel mai bun bar din lume, conform clasamentului anual al 50 Best, anunțat la ceremonia desfășurată la Singapore pe 17 octombrie. Double Chicken Please din New York s-a clasat pe locul doi, fiind urmat de Handshake Speakeasy din Mexico City pe locul trei.

În timp ce Londra și New York au dominat istoric, barurile din Barcelona au crescut în notorietate în ultimii doi ani, firesc atunci când eforturile creative a doi profesioniști se unesc. Sips a luat ființă în 2021, iar doi ani mai târziu a ajuns numărul unu în topul The World’s Best Bar și The Best Bar in Europe 2023. Sips s-a străduit să transmită vizitatorilor săi că produce cocktail-uri serioase servite în forme neserioase, cum ar fi Primordial – amestecul de scotch de 12 ani, Ruby Port și pară asiatică se poate sorbi dintr-o sculptură de metal reprezentând două palme făcute căuș.

Clasamentul din 2023 cuprinde baruri din 28 de orașe și marchează al doilea an consecutiv în care un bar din Barcelona a urcat pe prima poziție. Marc Álvarez, co-fondatorul Sips, a subliniat că atmosfera unică a barului se datorează pe lângă băuturilor oarecum excentrice și a modului de servire, muzicii și designului. Barurile europene au dominat lista în 2023, cu 22 de poziții, în timp ce America de Nord și de Sud au contribuit cu 14, iar Asia și-a făcut remarcată prezența cu zece localuri. Pe lângă recunoașterea celor mai bune baruri, organizația 50 Best a acordat premii pentru baruri emblematice, meniuri de cocktailuri, designul barurilor și sustenabilitate, sărbătorind de fapt excelența pe scena globală a barurilor. Lista anuală este considerată utilă din punct de vedere al contribuției la turismul în zonele din care provin câștigătorii, dar și pentru că oferă o perspectivă diversă și bine documentată asupra celor mai bune localuri din lume.

Topul din acest an a cuprins voturile a 680 de experți din industrie din întreaga lume, inclusiv barmani și proprietari de baruri, pasionați de cocktailuri, consultanți, ambasadori de brand sau jurnaliști. Fiecare alegător exprimă șapte voturi, din care maximum cinci pot fi pentru barurile din țara de origine. Alegătorii trebuie să fi vizitat barul cel puțin o dată în ultimele 18 luni și nu au voie să voteze pentru barurile pe care le dețin sau în care pot avea interese financiare.

Iată primele 20 de locuri:

 1. Sips, Barcelona – Cel mai bun bar din Europe
 2. Double Chicken Please, New York – Cel mai bun bar din America de Nord
 3. Handshake Speakeasy, Mexico City
 4. Paradiso, Barcelona
 5. Connaught Bar, London
 6. Little Red Door, Paris
 7. Licorería Limantour, Mexico City
 8. Tayēr + Elementary, London
 9. Alquímico, Cartagena, Colombia – Cel mai bun bar din America de Sud
 10. Himkok, Oslo – Cea mai spectaculoasă urcare
 11. Tres Monos, Buenos Aires, Argentina
 12. Line, Athens, Greece
 13. BKK Social Club, Bangkok – Cel mai bun bar din Asia
 14. Jigger & Pony, Singapore
 15. Maybe Sammy, Sydney – Cel mai bun bar din Australasia
 16. Salmon Guru, Madrid
 17. Overstory, New York
 18. Zest, Seoul – Nou intrat în top pe o poziție bună
 19. Mahaniyom Cocktail Bar, Bangkok – New Entry
 20. Coa, Hong Kong

Lista completă poate fi consultată pe site-ul oficial.

 

Cmentariile sunt închise