Schimbari in structura de conducere a Alexandrion Group

Grupul Alexandrion a anuntat astazi introducerea unei noi structuri de conducere, de tip corporatie, in scopul dezvoltarii eficiente a afacerilor din domeniile in care activeaza in prezent: productie si distributie de bauturi spirtoase si vinuri, in cel al materialelor de constructii si in cel imobiliar, in sectorul agricol si in turism. Grupul detine birouri si filiale in Romania, Cipru, SUA, Brazilia si Grecia.

In cadrul noii structuri anuntate va exista o separare a rolurilor intre Chairman-ul grupului si CEO. Pozitia de  Chairman va fi ocupata de domnul Nawaf Salameh, cel care va coordona toate deciziile strategice ale grupului, in timp ce rolul CEO-ului este preluat de actualul vicepresedinte, Stelios Savva, care va fi responsabil pentru formarea, implementarea si monitorizarea strategiei pentru intregul grup, la nivel global.

“Alexandrion Group, chiar daca se dezvolta, va ramane o companie de familie. Aceasta va fi transmisa din generatie in generatie, iar fiecare dintre noi va munci, de fapt, pentru generatia viitoare. Deja, pe doi dintre fii mei i-am adus alaturi de mine si vor invata cum sa conduca un business. Nu vor avea voie sa vanda compania, ci doar sa munceasca si sa o faca mai infloritoare pentru urmasii mei si ai lor”, a declarat Nawaf Salameh, Chairman al Alexandrion Group.

De asemenea, Savvas Charalampous, in calitatea sa de CFO, va coordona operatiunile financiare ale intregului grup.

Consiliul de administratie al Alexandrion Group, la nivel global, va fi format din cele trei pozitii: Chiarman, CEO si CFO. Astfel, cele mai importante decizii legate de strategie si de planul de business pe termen mediu si lung vor fi luate de catre domnii: Nawaf Salameh, Stelios Savva si Savvas Charalampous.

„Expasiunea Alexandrion Group, atat in Romania cat si la nivel global, aduce cu sine si o nevoie de control centralizat care sa sustina planurile si strategia de dezvolatare pentru urmatorii ani. Noul CFO al Alexandrion Group, domnul Savvas Charalampous, este cel care va asigura supravegherea si  buna desfasurarea a tuturor operatiunilor  financiare„, au precizat reprezentantii companiei.

In Romania, activitatile grupului vor fi coordonate dupa cum urmeaza:

Sectorul bauturilor spirtoase si al vinului

Alexandrion Trading va deveni “bratul” comercial ale grupului, iar acesta va fi coordonat de Razvan Vasile, care anterior a ocupat pozitia de director comercial in cadrul companiei. Distileriile Alexandrion va fi compania care va produce toate bauturile spirtoase in Romania, in fabrica din Pleasa, comuna Bucov, jud. Prahova. Stelios Savva, CEO al grupului, va ocupa si functia de Director Executiv in cadrul acesteia.

Vinurile Halewood, noua achizitie a grupului in sectorul vitivinicol, vor fi coordonate, de asemenea, din pozitia de CEO  de Stelios Savva.

„Business-urile existente in Romania beneficiaza de o abordare strategica in vederea consolidarii cotelor de piata pe piata interna. Strategia globala pe termen lung a grupului Alexandrion include dezvoltarea exporturilor din aproximativ 60 de tari, in prezent, la peste 100 de tari”, au precizat oficialii grupului.

Sectorul turistic

Hotel New Montana SRL detine hotelul omonim, de 4 *, din Sinaia. Acesta impreuna cu hotelul detinut de companie din Azuga si Conacul din Urlati reprezinta baza pentru sectorul turistic. Acesta va fi condus de Stephane Barbazan din pozitia de CEO.

Consiliul de administratie pentru fiecare dintre societatile din Romania va fi format din: directorii executivi ai acestora, Vangelis Vlastos – directorul de finante si control al grupului in Romania- si un reprezentant al companiei Group Cyprus Holding, Savvas Charalampous – CFO al grupului – sau Christos Giorgallis – manager de raportare la nivel de grup.

„In plus, dezvoltarea grupului se bazeaza si pe liniile de business deja deschise in Brazilia. Mai mult,  conducerea a anuntat ca procedurile pentru investitiile din Statele Unite ale Americii, acolo unde va fi construita si o noua distilerie, sunt aproape de finalizare. Investitia in noua fabrica din statul New York se ridica la aproximativ 100 de milioane de dolari, iar productia va fi destinata pietei americane”, se arata in anuntul companiei.

In ceea ce priveste celelalte sectoare de activitate, Sidera Quartz, producatorul de materiale de constructii din Constanta, afacerile imobiliare si cele agricole vor fi  conduse de Aris Gogos, din functia de CEO.

Cmentariile sunt închise