Editia de toamna a RO-Wine|The International Wine Festival of Romania va avea loc la Cluj

RO-Wine|The International Wine Festival of Romania va ajunge in aceasta toamna la Cluj, unde va prezenta si publicului transilvanean, si nu numai, selectia sa de vinuri premium si superpremium. In afara de producatorii romani, ale caror vinuri participante trec printr-o selectie riguroasa, vor participa si multe crame de top din Europa, mai greu accesibile si mai putin cunoscute publicului autohton. Evenimentul dedicat iubitorilor de vin va fi gazduit de Chios Social Club pe 27 si 28 octombrie.

„Vorbim, cu siguranta, despre una dintre cele mai efervescente piete regionale de vin din Romania, iar evenimentele de vin care se desfasoara aici sunt de cea mai inalta calitate, contribuind, fara indoiala, la formarea unui public educat si dornic de experiente deosebite. Acest fapt, precum si feed-back-ul strans in cei trei ani de cand organizam RO-Wine in Bucuresti ne-au condus, in mod natural, la aceasta hotarare.  Festivalul din Bucuresti a crescut de la an la an, atat ca numar de expozanti, cat si de vizitatori – anul acesta am avut 3.500 de oaspeti in 2 zile – insa ramane greu accesibil publicului din Transilvania, in primul rand din cauza distantei si a infrastructurii precare. Va fi ocazia perfecta pentru descoperit gusturi, atitudini si tendinte noi si, speram, va fi si piatra de temelie pentru o noua traditie in randul evenimentelor oenologice din Cluj””, spune Marinela  V. Ardelean, initiator si coproprietar al RO-Wine|The International Wine Festival of Romania.

“Clujul este un oras activ, energic, foarte focusat pe bussines-urile din domeniul HORECA. Am observat o investitie mare atat in crearea de locuri cu personalitate, cat si in oferta diversificata si coerent conceputa, astfel incat sa acopere segmente foarte specifice de public. Prin RO-Wine ne dorim sa oferim atat pasionatilor, cat si celor din industria Horeca posibilitatea sa interactioneze direct cu proprietarii cramelor si sa descopere vinuri atent selectionate”, a declarat Liviu Popescu – Vicepresedinte HORA, antreprenor si coproprietar RO-Wine si Fratelli Group

“Din perspectiva mea de arhitect si designer, Clujul este un oras care se tranforma in permanenta si pune accent pe design, si imi doresc ca prin RO-Wine sa imi pun amprenta in aceasta zona a tarii. Ma bucur ca voi avea ocazia sa lucrez la o solutie care sa imbine modernitatea pe care a transmis-o pana acum RO-Wine, in contextul unei cladiri istorice. Este ca si cum viata vinului – care se petrece in acelasi joc de modernitate si traditie – s-ar fi tradus in arhitectura locului care ne va gazdui”, completeaza Mihai Popescu – arhitect si designer, coproprietar RO-Wine|The International Wine Festival of Romania si Fratelli Group.

 

RO-Wine|The International Wine Festival of Romania este primul festival autohton de vin orientat exclusiv catre piata vinurilor premium si de lux. Cele trei editii desfasurate pana acum in Bucuresti, au fost organizate de Marinela V. Ardelean, Liviu si Mihai Popescu.

Cmentariile sunt închise