Romania, reprezentata pentru al doilea an la rand la Campionatul Mondial de Paste Barilla – editia 2018

Adrian Cojocaru, Chef la Hotel Restaurant La Castel din Iasi, va concura, alaturi de alti 17 tineri Chefi din intreaga lume, pentru titlul de „Master of Pasta”, la Campionatul Mondial de Paste Barilla – editia 2018, care se va desfasura intre 24 si 25 octombrie la Milano.

Reteta cu care ambasadorul culinar al Italiei in Romania va participa la concurs are in centru un ingredient romanesc, branza de burduf, si se numeste „Linguine Cinci gusturi ale prospetimii” („Five tastes of freshness”), o reinterpretare autentica a legaturii dintre cultura romaneasca si cea italiana. Branza de burduf va fi adusa direct din Romania la competitia din Italia.

„Preparatul pe care il propun cu mandrie la aceasta competitie este inspirat din copilaria mea petrecuta la tara, de gusturile cu care am crescut, de prospetimea produselor, de aerul curat si oamenii simpli alaturi de care am copilarit. Dintotdeauna mi-au placut produsele proaspete, cu gust intens. Astfel, reteta mea va imbina ciuperci de padure cu ceapa verde (chivas), usturori, praz, patrunjel, salata si rosii uscate, dar de departe, vedeta preparatului va fi branza de burduf, un produs traditional romanesc, usor picant, regandit de mine sub forma unei spume fine. Preparatul va fi un tablou perfect al radacinilor mele, al culturii locului unde am crescut. Sunt foarte mandru ca pot sa promovez gusturile romanesti la cea mai importanta competitie dedicata unei gastronomii care a depasit de mult granitele Italiei”, a declarat Chef Adrian Cojocaru, nominalizatul Romaniei in cadrul Barilla Pasta World Championship 2018.

Din juriul competitiei fac parte Chefi italieni faimosi, precum Lorenzo Cogo, Viviana Varese, Luigi Taglienti, Chef nutritionist Holger Stromberg (Germania) si fotograful american de food, Brittany Wright. Juratii vor nota creativitatea, talentul culinar si modul de prezentare propuse de 18 Chefi din intreaga lume cu varste sub 35 de ani, pe parcursul a trei runde de concurs, care vor presupune realizarea de signature dishes, dar si reinterpretarea celei mai iubite si cunoscute retete de paste din intreaga lume: Spaghetti al Pomodoro.

Anul acesta, tema competitiei va fi „EAT POSITIVE”, insumand efortul Barilla de a promova un mod de hrana echilibrat, nutritiv, placut, cu respect fata de ingredientele de calitate. Mancarea a fost dintotdeauna o sursa de placere, iar „EAT POSITIVE” inseamna, defapt, a gasi placerea intr-o companie si mancare buna, asa cum sunt pastele. Chefii care participa la competitie vor fi invitati sa creeze retete de paste care sa inspire un mod pozitiv de a privi mancarea.

 „Barilla doreste sa sustina noul val de Chefi talentati si sa ii inspire sa imbratiseze si sa dea mai departe, prin munca lor, atributele stilului de viata convivial si pozitiv al poporului italian. Noul Master of Pasta va trebui sa vina cu o reteta inovatoare si surprinzatoare de paste si, nu in ultimul rand, foarte reprezentativa pentru gastronomia moderna”, a declarat Andrea Malservisi, Brand Equity & Communication Director, in cadrul Grupului Barilla.

 

Cu 8 ani de experienta in patria pizzei si a pastelor, Adrian Cojocaru exceleaza in bucataria cu specific italian. Chef in cadrul Hotel Restaurant La Castel, din Iasi, de 4 ani, Adrian Cojocaru are un palmares bogat de cupe si medalii la concursuri nationale si internationale.  Adrian Cojocaru a fost selectat pentru a participa la competitia Barilla, ca urmare a premiului obtinut la Campionatul International de Pizza si Paste, desfasurat la Bucuresti, in perioada 12-13 martie 2018.

Marele premiu consta intr-un program de training personalizat la Scoala Alma Culinary, care va include lectii predate de unii dintre cei mai de succes Chefi din lume. De asemenea, castigarea unui astfel de premiu reprezinta o importanta rampa de lansare internationala.

Cmentariile sunt închise