Budureasca a lansat colectia de vinuri CENTENAR, dedicata celebrarii Marii Uniri

Producatorul de vinuri Budureasca celebreaza 100 de ani de la Marea Unire din 1918 prin lansarea colectiei CENTENAR, ce cuprinde trei vinuri diferite, fiecare cu propria simbolistica si include doua tipuri de etichete.

Feteasca Neagra Origini 2015, Sauvignon Blanc Origini 2016 si un cupaj din cinci vinuri rosii.

Din seria Centenar Alb fac parte vinurile Feteasca Neagra Origini 2015 – un soi traditional romanesc foarte potrivit sa cinsteasca momentul istoric al Marii Uniri si Sauvignon Blanc Origini 2016 – un soi de sorginte frantuzeasca, care s-a adaptat bine la pamantul romanesc, amintind de personalitatile straine care au contribuit la unirea romanilor, asa cum este cazul generalului Henri Mathias Berthelot.

In ceea ce priveste seria Centenar Negru, este un cupaj de cinci vinuri nobile, fiecare dintre vinuri simbolizand cele cinci regiuni istorice – Basarabia, Bucovina, Transilvania, Tara Romaneasca si Tara Moldovei, care s-au unit asemenea soiurilor de struguri Shiraz, Merlot, Feteasca Neagra, Cabernet Sauvignon si Pinot Noir.

“Budureasca este o companie care are o mare pretuire fata de istoria poporului roman si am considerat ca avem datoria sa celebram acest moment de unitate nationala aducand în atentie puterea vinului de a uni oamenii si de a-i face sa povesteasca momentele cu adevarat valoroase. Acum 100 de ani au fost scrise primele randuri din istoria Romaniei Unite, o istorie scrisa cu fapte, la care, prin tot ceea ce facem, contribuim si noi acum. Speram ca cei pasionati de vin sa aprecieze colectia CENTENAR si sa o considere o piesa de referinta în galeria lor de vinuri, iar cei ce pretuiesc traditia si istoria neamului nostru sa savureze cele trei vinuri care cinstesc 100 de ani de Romania”, a declarat Olga Miloiu, director executiv Budureasca.

Vinurile colectiei CENTENAR sunt realizate în editie limitata, fiecare sortiment fiind disponibil în numar de 1918 + 100 sticle.

Colectia Centenar include doua tipuri de etichete, acestea fiind alese în urma unui concurs de design desfasurat în primavara. Sticlele din colectia Centenar Alb au pe eticheta grafica hartii Romaniei Mari, iar pe sticla de Centenar Negru se regaseste o eticheta cu un mecanism care simbolizeaza rotile unui ceas, care s-a pus în miscare la momentul Marii Uniri. Ambele colectii se vand împreuna cu o cutie cadou si un pliant în care este prezentat pe scurt contextul si semnificatia actului Unirii.

Colectia CENTENAR poate fi cumparata online, de pe colectia-centenar.cramabudureasca.ro, din magazinele proprii Budureasca din Bucuresti – Baneasa Shoppping City si Buzau, de la Crama Budureasca – Dealu Mare si din magazinele specializate de vinuri si suveniruri.

Cmentariile sunt închise