Rezultate Orbis Group: Venituri de 271,5 PLN si 5 noi hoteluri deschise in primul trimestru din 2018

Grupul hotelier Orbis a inregistrat venituri de 271,5 milioane PLN, cu +2,1% fata de cifrele din anul precedent, in timp ce EBITDA operational s-a ridicat la 40,4 milioane PLN, reprezentand o crestere de 5,9% fata de anul trecut

„Bucurandu-se de o crestere continua a pietei si de un mediu macroeconomic stabil in intreaga regiune est-europeana, Orbis continua sa obtina rezultate solide. In 2018, ne-am concentrat pe consolidarea veniturilor si pe gestionarea costurilor, avand in vedere situatia dificila de pe piata muncii, care afecteaza majoritatea industriilor. Datorita implicarii depline a echipelor noastre, veniturile au crescut cu pana la 271,5 milioane PLN, cu +2,1% fata de cifrele din anul precedent”, a declarat Gilles Clavie, presedinte si CEO al Orbis SA.

In primul trimestru al anului 2018, rezultatele operationale progresive ale Grupului Orbis au fost confirmate de o crestere de 5,8% a indicatorului RevPAR, pentru produse comparabile, pana la valoarea de 136 PLN. Ca si in trimestrele anterioare, acest rezultat a fost determinat, in principal, de o crestere a tarifului mediu per camera (ARR) PLN 222,7 (in crestere cu 3,8% in T1 2018) si o usoara crestere a gradului de ocupare, care a avut un avand de 1,2 puncte procentuale comparativ cu rezultatele din anul trecut. Indicatorii de functionare in crestere au fost observati in toate tarile din Europa de Est, unde Orbis opereaza in hoteluri.

In ceea ce priveste dezvoltarea, in primul trimestru, grupul Orbis a deschis 5 noi hoteluri prin contracte de franciza si management, adaugand peste 600 de camere noi la reteaua sa, in 4 tari din regiune (Polonia, Ungaria, Slovenia si Macedonia). In plus, Orbis a semnat 4 acorduri noi de tip franciza si management (n. trad. light assets), pentru hoteluri localizate in Polonia, Ungaria, Lituania si Bosnia si Hertegovina, asigurand 556 de camere, care vor fi adaugate la retea in viitorul apropiat. In afara de extinderea bazata pe franciza si contracte de management, Grupul intentioneaza sa finalizeze in 2018 doua proiecte noi de dezvoltare, respectiv ibis Styles Warszawa (178 camere) si ibis Vilnius (164 camere), care vor intra pe respectivele piete in a doua jumatate a anului 2018. Orbis pregateste de asemenea un nou proiect de dezvoltare in centrul orasului Cracovia, pe o noua parcela care a fost achizitionata in T1 2018.

De asemenea, in perioada mentionata, compania a intensificat lucrarile de modernizare a unor hoteluri din locatii strategice, cum ar fi Sofitel Warsaw Victoria, ibis Warszawa Centrum, Novotel & ibis Poznan Centrum, Mercure Budapest Korona si Mercure Budapest Buda. Un capital total de 40,7 milioane PLN a fost cheltuit pe parcursul trimestrului pentru a finanta toate proiectele de investitii.
„Performantele operationale solide, pozitia puternica in numerar si previziunile favorabile ale pietei au permis Consiliului de administratie sa dea recomandari Consiliului de Supraveghere privind plata dividendelor la 1,6 PLN per actiune. Orbis este o companie axata pe crestere si pe rentabilitatea totala oferita actionarilor, prin consolidarea a trei piloni principali: Echipa, Portofoliu si Performanta. In 2018, care se preconizeaza a fi un alt an de crestere puternica atat pentru economia din regiunea Europei de Est, cat si pentru turismul de pe pietele noastre cheie, ne vom concentra pe cresterea incasarilor, impreuna cu o gestionare rezonabila a cheltuielilor noastre”, a sumarizat Gilles Clavie.

Grupul hotelier Orbis detine 127 de hoteluri si este singurul licentiator pentru toate brandurile AccorHotels in 16 tari: Bosnia si Herzegovina, Bulgaria, Croatia, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Polonia, Romania, Serbia, Slovacia si Slovenia. Grupul are in total 20.500 camere. Hotelurile opereaza sub brandurile Sofitel, Pullman, M Gallery, Novotel, Mercure, ibis, ibis Styles si ibis budget.

Cmentariile sunt închise