Afacerile McDonald’s in Romania au crescut, in 2017, cu aproape 16% fata de anul anterior

Compania malteza Premier Capital plc, partenerul pentru dezvoltare al McDonald’s in sase tari europene a inregistrat o crestere de 14,5% a cifrei de afaceri in 2017, ajungand la 263 milioane de euro. Potrivit anuntului companiei, toate pietele au inregistrat o crestere a cifrei de afaceri.

McDonald’s are o echipa de 7.500 de oameni din Estonia, Grecia, Letonia, Lituania, Malta si Romania, iar restaurantele din aceste tari au servit anul trecut circa 112 milioane de clienti, cu sapte milioane mai mult decat in 2016.

„In 2017, grupul a inregistrat un profit operational de 23,4 milioane de euro. Dupa contabilizarea veniturilor din investitii si a cheltuielilor financiare, grupul a inregistrat un profit inainte de taxe de 20 de milioane de euro, in crestere de la 16,5 milioane euro in anul precedent. Activele nete pentru 2017 s-au ridicat la 47,6 milioane euro. Fiecare tara din grup a inregistrat o crestere de doua cifre, Grecia inregistrand cel mai mare avans in raport cu 2016 cu 16%, urmata de Romania (15,7%), Lituania (14,8%), Estonia (12,2%), Letonia (10,4%) si Malta (10,3% ). Premier Capital a deschis sapte noi restaurante anul trecut: patru in Romania, doua in Lituania si unul in Grecia. Alte cinci restaurante din Romania au fost remodelate”, se precizeaza in comunicatul emis de companie.

Planurile pentru 2018 vizeaza inaugurarea a 10 noi restaurante pe cele sase piete, precum si continuarea programului de remodelare a locatiilor existente.

„Trendul pozitiv si rezultatele excelente din 2017 sunt dovezi ca viziunea noastra asupra grupului si strategia pentru fiecare piata aduc rezultate. Ghidati de directia globala a brandului McDonald’s si inspirati de pasiunea oamenilor nostri pentru brand, Premier Capital continua sa investeasca intens in dezvoltarea restaurantelor, in inovatie, in pregatirea si dezvoltarea angajatilor. Obiectivul in fiecare tara este acela de a oferi o experienta unica clientilor nostri. Echipele din fiecare tara sunt incantate sa impartaseasca clientilor noua experienta McDonald’s, una personala si adaptata stilului lor de viata modern: introducem treptat serviciul McDelivery, adaugam functionalitati digitale – inclusiv comenzi si plati mobile, precum si un program de ospitalitate in restaurante cu servire la masa”, a declarat Victor Tedesco, Director General Premier Capital.

Premier Capital plc este partenerul pentru dezvoltare a restaurantelor McDonald’s din Estonia, Grecia, Letonia, Lituania si Malta. Reteaua cuprinde de 138 de restaurante. In Romania, McDonald’s este prezent cu 71 de restaurante in 21 de orase.

Cmentariile sunt închise