Restaurantul La Vinuri a lansat meniul de toamna, anuntand totodata inceperea colaborarii cu chef Alexandru Antal

Restaurantul La Vinuri, parte a grupului Le Manoir alaturi de Le Bistrot Francais si SushiRoom, a lansat recent meniul gastronomic de toamna, ce aduce in prim-plan ingrediente de sezon, furnizate de producatori locali. Noul meniu a fost conceput de catre chef Alexandru Antal, cel care conduce, incepand cu luna august, bucataria restaurantului.

Alexandru Antal are peste 5 ani de experienta acumulata atat in Romania, cat si in strainatate. Pasionat de arta culinara, Alexandru isi propune sa aduca in atentia oaspetilor bucataria romaneasca moderna, bazata pe retete si ingrediente de traditie, abordate intr-un stil nou, simplificat, folosind doar produse de calitate, obtinute predominant de la parteneri locali.

“Prin meniul propus, incerc sa ma asigur ca fiecare ingredient aduce un gust propriu mancarii, pentru a folosi la maximum aromele si pentru a obtine nuante subtile, care vor surprinde si vor bucura papilele oaspetilor nostri. Pentru aceasta, imi iau inspiratia din cartile vechi de retete, pe care le citesc pentru a descoperi tehnici mai putin cunoscute si pentru a identifica ingrediente noi. Nu as spune ca reinterpretez mancarea traditionala, romaneasca, ci, mai degraba, ca fac parte din noul val de bucatari care pun bazele gastronomiei locale moderne, iar acest lucru se poate face doar avand ca punct de plecare trecutul”, a declarat chef Alexandru Antal.

Printre preparatele cu care localul promite sa isi rasfete oaspetii, se numara pieptul de pui copt, in stil bucovinean, porumbelul salbatic sau crema de ciocolata, cu trufe de Transilvania.

Meniul de mancare al restaurantului este completat de o lista de vinuri romanesti, ce include sortimente bio, fara sulfiti.

Localul La Vinuri a fost inaugurat in primavara anului 2017 si a fost premiat de catre Ghidul Gault&Millau cu 2 bonete si 14 puncte, fiind clasat pe locul al treilea in topul restaurantelor din Romania.

Fondat de catre Cristian si Maria Preotu, grupul Le Manoir activeaza, inca din 2004, in industria gastronomiei si a produselor de nisa, activand sub urmatoarele branduri: divizia de importuri si vanzari business-to-business Le Manoir, magazinele Comtesse du Barry, restaurantele SushiRoom, Relais & Chateaux Le Bistrot Français, Corto Maltese si La Vinuri.

Cmentariile sunt închise