Schimbari de actionariat in cadrul Nordic Group: Familia Moldoveanu a preluat pachetul majoritar al Nordic Food si Nordic Logistic

In urma schimbarilor, familia Moldoveanu, respectiv Ciprian Moldoveanu, general manager Nordic Food si tatal sau, Valentin Moldoveanu, unul dintre cei trei fondatori Nordic Group, detin 94% din actiuni, Sara Pufan, asociat, ramane cu un pachet minoritar, in timp ce Iulia Stana a decis sa se retraga din business. Tranzactia a fost autorizata de Consiliul Concurentei.

Ciprian Moldoveanu va pastra atributiile de management in cadrul grupului, fiind direct responsabil de planul de dezvoltare strategica a acestuia.

„Am preluat managementul Nordic Food si Nordic Logistic cu mare responsabilitate si mi-am propus sa duc aceste companii la urmatorul nivel. In ultimul an am trecut printr-un amplu proces de schimbari care au ajutat la conturarea noii viziuni a grupului. Credem ca noua structura de actionariat ne va sustine strategia si ne va permite sa ne concentram asupra obiectivelor pe care ni le-am propus, accelerand astfel implementarea noii viziuni. Multumesc partenerilor pentru viziune si dedicare”, a declarat Ciprian Moldoveanu, General Manager Nordic Food.

Tranzactia reconfigureaza profilul Nordic Group, consolidandu-i pozitia in zona de import, distributie si transport de produse alimentare premium. Fondat in anul 1991 de trei antreprenori romani, Nordic Group cuprindea patru companii distincte: Nordic Food, cu 70% din cifra de afaceri a intregului grup, Nordic Logistic, Nordic PetFood Production si Nordic Petfood Distribution. La inceputul lunii august, Nordic PetFood Production si Nordic Petfood Distribution au fost preluate de compania belgiana United Petfood Group.

Specializate in importul, distributia si transportul de produse alimentare premium, Nordic Food si Nordic Logistic sunt in topul celor mai mari jucatori din piata de profil, cu un portofoliu de aprox. 2.500 de produse alimentare, distribuite catre segmentul Retail, HoReCa si Cofetarii. In prezent, Nordic Group are o echipa de 460 de angajati, un portofoliu de 4.000 de clienti si detine o suprafata de depozitare de peste 8.000 de metri patrati.

„Pentru Nordic Food si Nordic Logistic, 2018 este un an al oportunitatilor si al dezvoltarii. Am dat startul prin achizitia Dupont Ingredient, unul dintre principalii nostri competitori pe zona de produse dedicate profesionistilor din cofetarii si Horeca. A urmat o investitie de 150.000 de euro in noul sistem de Warehouse Management System, programul de dezvoltare a echipei care a presupus o investitie de peste 100.000 de euro si inaugurarea depozitului din comuna Floresti. Credem ca putem duce grupul la urmatorul nivel, iar schimbarile sunt parte a acestui proces”, a explicat Ciprian Moldoveanu, General Manager Nordic Food.

 

Infiintata in anul 1994 cu 100% capital romanesc, sub denumirea de Nordic Import-Export, Nordic Food este o companie de vanzari, marketing si merchandising cu acoperire nationala. Compania colaboreaza cu cei mai mari producatori din intreaga lume si are in portofoliu peste 2.500 de produse alimentare premium impartite in cinci categorii: produse proaspete, produse uscate, fructe&legume, produse congelate si ingrediente specializate. In topul brandurilor cu cele mai mare vanzari in Romania se afla: crema Hulala, Costa D’Oro, Cirio, Alpro, Dole. Produsele internationale premium ajung in toata tara prin intermediul celor 4.000 de clienti. Nordic Food are o echipa de 265 de angajati si a inregistrat in 2017 afaceri de 53 milioane de euro.

Nordic Logistic a fost infiintata in anul 2008, iar astazi a ajuns sa puna la dispozitia clientilor cele mai bune solutii pentru depozitarea, transportul si distributia produselor alimentare. Compania are are o echipa de aproximativ 200 de angajati si opereaza cinci depozite in tara: Bucuresti, Bacu (langa Ciorogarla), Constanta, Cluj si Izvin (Timisoara). Cifra de afaceri a companiei a fost de peste 19 milioane de lei in 2017 (aprox. 4 milioane de euro), in crestere cu aproape 20% fata de anul precedent.

Cmentariile sunt închise