Răsfăț mediteraneean în nordul capitalei – Restaurantul Oliveto

Restaurantul Oliveto a fost inaugurat în a doua jumătate a lunii martie 2021 și este situat în zona de nord a Capitalei, pe Erou Iancu Nicolae, în cadrul unui ansamblu rezidențial modern. Acest proiect a pornit din pasiunea lui Alexandru Sautner, owner, pentru bucătărie și dorința sa de a pune în valoare experiența dobândită în domeniu, dar și de a forma o echipa care să ducă mai departe conceptul, rețetarul și ideile pe care le dezvoltă. Flavia Maxim – administrator Oliveto a acordat un interviu Horeca Insight, pentru a trage împreună concluziile privind evoluția restaurantului la mai bine de doi ani de la deschidere.

  • Cum a fost gândit și încadrat Oliveto în peisajul Horeca bucureștean?

Este un restaurant din zona limitrofă de nord a Bucureștiului, destinat unei nișe de clienți care apreciază calitatea. Fiecare detaliu a fost atent gândit, pentru ca ansamblul să ofere o experiență pe care cei care ne trec pragul își vor dori să o repete. S-a pus accent pe un design interior deosebit, cu un stil de mâncare mediteraneean, mereu fresh și în tendințe. De asemenea, există o mare deschidere inclusiv către evenimente – nunți, botezuri, zile onomastice, dar și evenimente corporate.

  • ți oaspeți poate găzdui restaurantul și ce v-ați dorit să le transmiteți prin designul localului?

La interior, restaurantul poate găzdui aproximativ 80 de persoane, iar terasele (acoperită și în aer liber), cel puțin 40. Designul transmite eleganță, rafinament, actualitate ca stil, cu accente naturale prin varietatea largă de plante. O noutate a acestui sezon o reprezintă extinderea proiectului cu o terasa exterioară, foarte apreciată deja în rândul clientelei locației.

  • În ce bucătărie și trend se încadrează meniul actual? Cum arată meniul și cum a evoluat de la deschidere?

Tipul de bucătărie este mediteraneeană cu accent pe preparate cu fructe de mare și pește, dar cu influențe italienești: paste, pizza, carne, deserturi. Meniul Oliveto se evidențiază prin calitatea materiei prime și a atenției pentru detaliu, alături de elementele de fine dining pe care le conține. Avem de exemplu furnizorii dedicați din Grecia și Croația pentru pește, Italia, SUA și Uruguay pentru carne. Se utilizează produse bio pentru ca felurile de mâncare să fie sănătoase și sigure, inclusiv pentru cei mici.

Oliveto Restaurant

  • Oliveto reflectă personalitatea Chef-ului?

Proiectul Oliveto a fost conceput din pasiunea owner-ului, Alexandru Sautner pentru domeniul culinar, și a fost îmbunătățit cu mana de lucru a chef ului bucătar, Cristian Frățieanu. Cu el a început colaborarea ulterior deschiderii restaurantului, venind cu un plus de valoare prin experiență dobândită în diverse bucătării din afara țării noastre.

  • Aveți deja o comunitate care vă alege fără să ezite? Care sunt punctele forte pe care mizați pentru a atrage returning customer?

Da, categoric ne-am construit o comunitate. Fiind un restaurant poziționat în zona Pipera-Băneasa, dispune de o așezare perfectă pentru ca în special, dar nu numai, locuitorii din zona de nord să poată reveni, creându-se astfel un mediu familiar. De la deschidere și până acum s-a format o clientelă a restaurantului, și datorită faptului că angajații sunt atenți și receptivi la nevoile fiecărei persoane care ne trece pragul, iar acest lucru este cu siguranță apreciat de oaspeții noștri.

  • Care sunt cele mai apreciate preparate din meniu?

Cam toate preparatele din meniu sunt apreciate în mod egal, însă, în funcție de sezon, unele ies în evidență. De exemplu, în sezonul cald, vedetele din meniu sunt tuna nicoise, bibanul al’aqua pazza și tarta cu lamâie.

Oliveto Restaurant biban
Oliveto Restaurant biban
  • Ce ne puteți spune despre lista de vinuri – cât de importantă este aceasta în fidelizarea oaspeților?

S-au selectat vinuri speciale, care sunt cerute de clienții noștri. Datorită faptului că acordăm o atenție deosebită și acestui trend legat de vinuri, am găzduit inclusiv degustări cu somelieri.

  • Spațiul a fost gândit și pentru organizarea de evenimente? Câte locuri aveți în total, incluzând terasa?

Conceptul a fost gândit ca și restaurant de nișă pentru clienți speciali, astfel încât restaurantul lor preferat să poată deveni inclusiv locația pentru evenimentul lor privat, să le permită să se simtă aici ca acasă. De asemenea, pe lângă faptul că putem găzdui aniversări, onomastici, nunți, botezuri, restaurantul Oliveto este o locație ideală și pentru evenimente corporate – de exemplu, iarna trecută am găzduit numeroase petreceri de Crăciun.

  • Vă confruntați cu lipsa personalului? Cum o gestionați?

Știm că acest domeniu Horeca în general “se laudă” cu un rulaj foarte mare de personal. Noi ne mândrim însă cu o echipa formată în mare parte chiar de la început. Ea s-a stabilizat în timp și s-a perfecționat pe partea de servicii de customer care. Practic, ne aventurăm dincolo de clasicul customer service, încercând sa fim cât mai aproape de oaspeți pentru a le cunoaște dorințele și preferințele culinare.

Oliveto Restaurant bucuresti
Oliveto Restaurant bucuresti
  • Ce aveți în plan pentru viitor?

Ne dorim sa păstrăm aceleași standarde înalte ale calității produselor și să aducem mereu elemente noi, care sa surprindă plăcut clienții actuali și viitori de la Oliveto. Practic, ne dorim să fidelizăm în continuare clientela, prin evenimente private, organizarea de seri cu muzică live, actualizând preparatele din meniu și desigur – servire ireproșabilă.

Cmentariile sunt închise