Prima participare a României la Campionatul Mondial de degustare a vinurilor

Romania va concura pentru prima data la Campionatul Mondial de degustare a vinurilor in orb. Competitia, ajunsa la a saptea editie, va avea loc pe 12 octombrie, in Franta si este organizat de cea mai importanta publicatie de vinuri din Franta, La Revue de Vin de France. 28 de echipe nationale din intreaga lume vor degusta vinurile in celebrul Chateau de Chambord, aflat pe Valea Loarei,

In cadrul concursului, echipele, formate din patru degustatori si un capitan de echipa, vor degusta in orb sase vinuri rosii si sase vinuri albe din intreaga lume. Pentru fiecare vin in parte, echipele vor trebui sa identifice soiul, tara de origine, regiunea, anul de recolta si, daca este posibil, producatorul, fiecare dintre criteriile identificate fiind punctate diferit.

La aceasta editie, alaturi de Franta, castigatoare a campionatului din 2014, si de Belgia, desemnata castigatoare in 2013 si 2017, vor concura in premiera in istoria concursului echipele Ucrainei, Kazahstanului, Estoniei si Romaniei.

Echipa Romaniei este formata din somelierii Iulia Gosea Scavo, Zoltan Szabo, specialisti cu experienta de peste 15 ani in domeniu si jurnalistii de vin Horia Hasnas si Valentin Ceafalau. Capitanul de echipa este Radu Rizescu – co-fondator al Asociatiei Winelover Romania.

Participarea Romaniei la aceasta editie a Campionatului Mondial de degustare in orb este posibila datorita implicarii cramei The Iconic Estate si a Asociatiei Winelover Romania.

Lista tarilor participante: Africa de Sud, Anglia, Belgia, Belarus, Brazilia, China, Danemarca, Spania, Estonia, Finlanda, Franta, Ungaria, Italia, Japonia, Kazahstan, Luxemburg, Monaco, Olanda, Polonia, Portugalia, Romania, Rusia, Suedia, Elvetia, Taiwan, Ucraina, Statele Unite si Zimbabwe.

 

 

Cmentariile sunt închise