BRIFT – Bar Convention & Cocktail Festival – specialiști din industria barului vin la București

BRIFT – Bar Convention & Cocktail Festival din România are loc în București, 15-16 octombrie

Industria barului și a cafenelelor din România înregistrează o creștere economică anuală de aproximativ 10%, fapt ce ne demonstrează că românii aleg să își investească banii în această direcție. Dezvoltarea rapidă în Industria Ospitalitatii, îi determină atât pe proprietari, cât și pe barmani și personalul localurilor să se specializeze, perfecționeze și diferențieze în arta bartending-ului.

Dorința de investiție în acest sector întâmpină însă o reală provocare prin lipsa personalului calificat, motiv pentru care 60% dintre restaurante, baruri și cafenele dau faliment după primele 9 luni de la inaugurare. Barmanul și Barista reprezintă astăzi un element important pentru succesul unui bar sau al unei cafenele. Diversitatea tipurilor de ingrediente, a băuturilor alcoolice sau a modului de preparare a cafelei, poate adăuga un plus de valoare, doar atunci când aceste elemente sunt utilizate corect. Din acest motiv, de-a lungul ultimilor zece ani, au apărut diferite instrumente și platforme ce susțin această dezvoltare prin școli, work-shop-uri sau cursuri pentru barmani, manageri sau proprietarii acestor tipuri de afaceri.

In perioada 15-16 Octombrie, BRIFT – Bar Convention & Cocktail Festival – și-a propus și are ca scop principal sustinerea acestei dezvoltari din România, printr-un eveniment unic care cuprinde ExpoZone, Coffe Floor, Prodigy seminar room, CocktailCity si care aduce la Bucuresti influenceri si specialist din Marea Britanie, Italia, Austria, Trinidat Tobago sau Statele Unite ale Americii.

Echipa organizatoare, Exquisite Bar Solutions, activeaza de peste cinsprezece ani in Industrie si este activa atat pe plan national cat si international prin programe complexe de training, concursuri de bartending, consultanta si evenimente private. Din echipa face parte si multiplul campion mondial in Flair Bartending, Luca Valentin.

Proiectul BRIFT furnizează un forum pentru barmani, barista, manageri, proprietari de localuri, importatori și distribuitori de băuturi alcoolice, dar și o ocazie specială pentru consumatori și connoisseurs de băuturi mixate și cocktail-uri de a afla care sunt ultimele tendințe în domeniu.

 

Program

  • 15 – 16 octombrie, 11:00 – 19:00 – work-shops, prezentări, activări ale brand-urilor participante la ExpoZone, Coffee Floor si Prodigy Seminar Room.
  • 15 – 16 octombrie, 19:00 – 23:00 – Cocktail City
  • 16 Octombrie -scena principala- Premiile BartenderRomania

 

Adresă: Palatul Bragadiru, Calea Rahovei 147-153, sector 5, București

Biletele se pot achiziționa pe www.bilete.ro sau www.brift.ro

Access 1 zi la toate work-shop-urile și prezentările – 55 RON. Access 2 zile la toate work-shop-urile și prezentările – 85 RON

 

Cmentariile sunt închise