Pastry Chef Hans Ovando, unul dintre cei mai cunoscuti cofetari si ciocolatieri din lume, vine in Romania, la invitatia Horeca School

Pastry chef, Master Ciocolatier al Spaniei, Champion of World Chocolate Masters Spain, castigator al mai multor premii la Campionatul WCM din Paris, Hans Ovando vine in premiera in Romania, la invitatia Horeca School.

Hans Ovando va sustine in perioada 2-6 octombrie 2018 un Masterclass de cinci zile cu tema “The Theory of Creativity”. Cursul va avea loc la Horeca School in str. Latina nr 6, si va cuprinde doua sectiuni: Modern Pastry in zilele de 2,3 si 4 octombrie si Savory in zilele de 5 si 6 octombrie.

Hans Ovando a parasit Chile, tara sa natala, cand avea doar 20 de ani si s-a indreptat spre Spania, sa vada lumea si sa invete gastronomia. Planurile sale initiale au avut de-a face cu bucataria, dar pe “drum” a fost fascinat de lumea deserturilor. A fost certificat in scolile de patiserie Hofmann, Espaisucre & Valrhona L’ecole Du Grand Chocolat, profitand pe deplin de timpul petrecut alaturi de unul dintre cei mai prestigiosi patiseri. Fiecare dintre profesorii lui a contribuit foarte mult la parcursul sau profesional. La El Bulli, Albert Adrià i-a aratat ca in cofetarie nimic nu este imposibil si ceea ce pare imposibil necesita doar mai mult timp pentru a gasi o cale. Este un exponent al gustului bun, al aromelor intense dar perfect echilibrate, este un maestru al simplitatii delicioase, al celor mai reusite combinatii de gusturi si arome.

 

In 2008, a fost numit cel mai bun chocolatier al Spaniei, iar palmaresul si l-a completat castigand mai multe premii la Campionatul WCM din Paris: Best chocolate dessert, best dipped praline 2013 WCM.

“Hans Ovando este si unul dintre cei mai buni pedagogi de la care puteti invata. El este de parere ca, in calitate de cursant, vei intelege mai multe si mai bine daca mergi pe calea logica a cofetariei, motiv pentru care la cursurile lui nu exista actiune fara explicatie. Si cu explicatiile corecte, ti se deschid noi usi si intelegi cofetaria si patiseria dincolo de reteta, intelegi gust, intelegi chimie, intelegi reguli generale de decor. Ba chiar spunea la un moment dat ca in cofetarie nu e nimic magic, totul e chimie si totul are sens. De la motivul pentru care spumam ouale la cel pentru care temperam ciocolata, pastry chef Hans Ovando are un raspuns la toate”, a declarat Cristina van der Schaaf, Fondator Horeca School.

Detaliile despre curs si despre cum va puteti inscrie sunt prezentate pe  www.horecaschool.ro

Pentru inoirea si imbunatatirea sistemului educational si a formarii profesionale Horeca School dezvolta un program prin care sunt invitati chefi si pastry chefi renumiti, care aduc in cadrul cursurilor noi tehnici in domeniul in care sunt specializati.

Cmentariile sunt închise