Or’a Chocolatist a reprezentat România la Salonul Ciocolatei de la Paris

Or’A Chocolatist este singura echipă de ciocolatieri artizani din România participantă la Salon du Chocolat 2019 de la Paris, cel mai mare eveniment european dedicat industriei de ciocolată. Târgul internațional a reunit artiști ciocolatieri și designeri renumiți în toată lumea, în cadrul celei de-a 25-a ediţii desfășurată la Centrul Expozițional Porte de Versailles, între 30 octombrie şi 3 noiembrie 2019.

Aura Tobescu, fondator Or’A Chocolatist, a prezentat în cadrul salonului peste 30 din cele aproape 50 de sortimente de praline și tablete reţetă proprie din portofoliul atelierului. Produsele au fost create în exclusivitate din ciocolată belgiană Belcolade combinate cu arome inedite din flori, citrice sau plante aromatice, vedeta standului fiind pralina cu șofran decorată cu foiță comestibilă de aur.

Suntem primii români în 25 de ani de Salon du Chocolat, după spusele pasionaţilor de ciocolată din toată lumea, care vin an de an aici”, a declarat Aura Tobescu, ciocolatier profesionist şi fondator Or’A Chocolatist.În 8 de ani de manufactură de ciocolată, a fost experienţa mea cea mai intensă, în spatele prezenţei noastre la acest Salon fiind multe ore de muncă, efort financiar şi nopţi nedormite. Este mai presus de o ambiţie a mea să schimb mentalitatea oamenilor despre România, despre români. Suntem atât de mândri că am reuşit să arătăm că ţara noastră se poate alinia celorlalte țări care creează ciocolată cu un gust şi o textură desăvârşită, a mai adăugat antreprenoarea.

Aura Tobescu a lansat business-ul Or’A Chocolatist în 2017, în Brașov, după un parcurs profesional de 6 ani în cadrul unei alte afaceri româneşti din sectorul producţiei artizanale de ciocolată, în care s-a specializat din pasiune, după finalizarea studiilor în domeniul juridic.

Pentru participarea la Salon du Chocolat Paris 2019, echipa Or’A Chocolatist  a fost susţinută de Puratos România. Producătorul belgian de ingrediente pentru industria alimentară promovează cei mai buni ciocolatieri artizani şi sprijină specialiștii care vor să îşi urmeze pasiunea în această industrie, în proiectele lor de creație și inovație. Puratos produce și comercializează ciocolata autentică belgiană Belcolade, ce include și o gamă certificată de produse sustenabile.

Puratos România, subsidiară a grupului belgian Puratos Group, este unul dintre principalii jucători din sectorul de ingrediente pentru industria alimentară, având un portofoliu extins de produse și materii prime dedicate companiilor din sectorul industrial, artizanal, retail și Horeca, pe care le deservește printr-o rețea de 12 filiale la nivel național, dar şi prin cele două centre de inovație, din București și Cluj-Napoca, destinate testării de produse și ingrediente inovatoare.

 

Cmentariile sunt închise