MISAVAN lansează gama Ecolabel, destinată consumatorilor B2B și utilizatorilor casnici

MISAVAN, companie românească specializată în produse profesionale de curățenie, lansează gama de produse Ecolabel, bifând componenta eco-friendly dar și orientarea către inovație și sustenabilitate. Inițiativa noii game Ecolabel vine în sprijinul direcției de dezvoltare a companiei în zona de produse eco-friendly, produsele incluse în această gamă (degresant, anticalcar, detergent pardoseli, detergent universal pentru suprafețe, detergent vase, săpun mâini și solutie de geamuri) fiind destinate atât consumatorilor B2B cât și utilizatorilor casnici. Produsele comercializate sub această etichetă au un impact redus asupra mediului, garantat, și verificat independent.

În contextul actual, direcția de business a oricărei companii, dar mai ales în domeniul nostru de activitate, trebuie să se axeze foarte mult și pe componenta de protecție a mediului. Misavan a decis să-și concentreze strategia de sustenabilitate pe două direcții. Astfel, pe lângă demersul de reducere a cantității de material plastic din ambalajele noastre și susținerea cu energie verde, am lansat o gamă de produse sub eticheta Ecolabel. Aceste produse sunt certificate de organisme și laboratoare abilitate, în concordanță cu standardele europene și internaționale actuale”, declară Ciprian Otea, director general MISAVAN.

La nivel global, eticheta Ecolabel este rezultatul unui proces exigent și riguros de clasificare și recunoaștere a eforturilor unei companii de a proteja mediul înconjurător. Standardele de certificare vizează efectele asupra calității aerului, modul de utilizare a energiei și a apei, gradul de reciclabilitate sau utilizarea resurselor naturale. Certificarea acestor produse evaluează impactul lor asupra mediului pe tot parcursul ciclului de viață și garantează criteriile de compoziție și utilizare stabilite de Uniunea Europeană.

Pe de altă parte, investițiile în dezvoltarea sustenabilă a companiei MISAVAN au culminat anul acesta cu darea in folosință a unei centrale de panouri fotovoltaice a cărei capacitate de producție anuală este estimată la 250 MWh, valoare ce depășește consumul propriu.

Campania noastră de sustenabilitate s-a dezvoltat treptat, iar în perioada următoare producția de energie electrică produsă cu ajutorul panourilor fotovoltaice va fi mai mare decât cea consumată. Astfel, confirmăm direcția de dezvoltare a companiei bazată pe reducerea impactului asupra mediului”, completează Ciprian Otea, director general MISAVAN.

Anul trecut, MISAVAN a pus în funcțiune un depozit nou în localitatea Miroslava, cu o suprafață de 5.000 de metri pătrați și o investiție de aproximativ 7 milioane de euro. Totodată, compania a decis să-și mute și sediul în cadrul acestui depozit logistic, nu doar activitățile de depozitare și distribuție.

Compania MISAVAN, specializată în producerea și distribuirea de produse și soluții de curățenie, a fost înființată la Iași, în urmă cu 23 de ani. Inițial, obiectul principal de activitate a fost distribuția produselor de menaj pentru consumatorii retail din zonă, compania extinzându-și ulterior activitatea pe piața produselor și a soluțiilor de curățenie preponderent către domeniul profesional. În prezent, portofoliul companiei cuprinde peste 1.500 de produse, care sunt disponibile și în magazinul online www.misavan.ro. Produsele MISAVAN sunt comercializate atât în ambalaje de dimensiuni mari, destinate utilizatorilor industriali, cât și în formate mai mici, ușor de utilizat de către consumatorii casnici. Anul trecut, compania și-a consolidat poziția pe piața produselor de curățenie, înregistrând o creștere cu 27 % a cifrei de afaceri față de 2021.

Cmentariile sunt închise