Lucian Ghinea, noul presedinte al Asociatiei Berarii Romaniei

Lucian Ghinea, Director General Bergenbier SA, parte a grupului Molson Coors, a fost ales in functia de presedinte al Asociatiei Berarii Romaniei, potrivit unui comunicat al asociatiei. Astfel, incepand cu luna ianuarie, Lucian Ghinea preia aceasta functie de la Onno Rombouts, Managing Director Heineken Romania, care a asigurat presedintia Asociatiei pe parcursul anului 2014.

”Functia de Presedinte al Asociatiei Berarii Romaniei reprezinta pentru mine in egala masura o onoare si o responsabilitate. Alaturi de partenerii din Asociatie, voi continua proiectele de anvergura initiate de predecesorii mei, proiecte care au drept obiectiv dezvoltarea durabila a sectorului berii si a culturii berii in Romania. Desi piata berii a traversat in ultimii ani o perioada marcata de scadere, speram ca 2015 sa intruneasca acele conditii economice si fiscale corecte care sa conduca la o evolutie pozitiva a pietei. Ca si pana acum, berea trebuie sa continue sa ii insoteasca pe romani in momentele placute pe care acestia le petrec alaturi de prieteni si familie”, a declarat Lucian Ghinea, Presedinte Berarii Romaniei.

Cu un nivel zero al evaziunii fiscale pe lantul de productie, sectorul berii contribuie in prezent cu peste 60% din totalul accizei colectate la bugetul de stat de pe piata bauturilor alcoolice, aproape jumatate din pretul unei beri fiind reprezentat de taxe. Cu investitii ce au atins pana acum 1,25 miliarde Euro, sectorul berii asigura direct si indirect un numar de 69.700 de locuri de munca, 97% din berea consumata de romani fiind produsa in tara.

Lucian Ghinea este in prezent Director General Bergenbier SA. Lucreaza in cadrul Grupului Molson Coors din care face parte Compania Bergenbier SA de 12 ani, cu o pauza de un an si jumatate in perioada 2008 – 2009. De-a lungul anilor, a ocupat diverse functii in cadrul Companiei, cea anterioara pozitiei actuale fiind aceea de Financial Controller al Grupului.

Autor: Carmen.ionescu@modernbuyer.ro

Cmentariile sunt închise