Lantul Spartan intentioneaza sa mai deschida anul acesta in Sibiu, Oradea, Bistrita, Satu Mare si Roman

Lantul de restaurante de tip fast-food Spartan a redeschis recent unitatea din Mega Mall Bucuresti, in urma unei  investitii de aproximativ 110.000 euro. In primele trei zile de la inaugurare, s-au inregistrat vanzari in valoare de circa 10.200 euro si un trafic de 1.679 de clienti. Reprezentantii Spartan au ca tinta o crestere a vanzarilor cu circa 40% in al doilea semestru (S2) din 2018, fata de aceeasi perioada din 2017.

“Avem planuri mari pentru aceasta unitate si cred ca pentru a avea succes, foarte importanta este respectarea principiilor francizei. Experienta pe care am acumulat-o in cei doi ani de cand ma ocup de restaurantul Spartan din Cora Pantelimon, cred ca ma va ajuta extrem de mult sa aduc aceasta unitate acolo unde ne dorim, in termeni de profitabilitate, in cel mai scurt timp”, a declarat Razvan Nanus, Director General al Rerum Food S.R.L., companie prin intermediul careia a obtinut franciza Spartan.

Restaurantul ocupa o suprafata de 60 m2 in zona de food-court a centrului comercial, in apropierea restaurantului KFC, iar in ziua redeschiderii preparatul vedeta din punct de vedere al cererii a fost souvlaki.

Proiectele francizatului Spartan care a preluat restaurantul din Mega Mall includ deschiderea unei noi unitati in Bucuresti, in cursul acestui an, in hipermaketul Carrefour Orhideea, precum si inaugurarea primei unitati stradale din capitala.

„In afara de toate marile centre comerciale, ne dorim sa ne extindem si la nivel de unitati stradale in Bucuresti. Din punct de vedere al rentabilitatii, intr-un oras care prezinta caracteristicile Bucurestiului, putem deschide maximum 20 – 25 de restaurante, dar mai avem pana acolo. Avem in plan inaugurarea primului restaurant stradal in circa un an, iar acum ne concentram foarte mult pe alegerea celei mai bune zone”, a punctat Stefan Mandachi, CEO al Strong MND S.R.L., compania detinatoare a francizei Spartan.

Cifra de afaceri in crestere cu peste 24%, in S1 2018

In ceea ce priveste rezultatele financiare, Spartan a inregistrat, la nivelul intregului grup – restaurante proprii si restaurante francizate, o crestere a cifrei de afaceri cu peste 24%, fata de S1 2017. Cifra de afaceri raportata la nivelul anului trecut este de 20 milioane de euro, mai mare cu 52% fata de 2016, cand s-a situat la 14 milioane de euro. In 2018 sunt planificate, la nivel national, deschideri in toate orasele in care nu exista inca nicio unitate Spartan: Sibiu, Oradea, Bistrita, Satu Mare, Roman.

Cmentariile sunt închise