Grecul GRIGORIS KIKIS este câștigătorul Finalei Regionale a competiției culinare S.PELLEGRINO YOUNG CHEF ACADEMY

După câteva ore de pregătire în bucătăria școlii Aspira College din Zagreb și prezentări creative pline de emoții, juriul ales de S.Pellegrino Young Chef Academy a decis în cadrul Finalei Regionale din 8 noiembrie, ca Grigoris Kikis din Grecia să meargă la Marea Finală de la Milano din 2023.  

Grigoris Kikis s-a ridicat la așteptările tehnice și creative ale Chefilor din juriu, prin signature dish-ul numit “The Story of Cod”. Prin preparatul său, Grigoris a intenționat o introducere în gastronomia grecească, un amestec între tradiție, modernism și complexitatea dată de combinația dintre elemente simple și simbolurile țării din care provine.

Mentorul care îl va acompania pe Grigoris Kikis în Marea Finală de la Milano este Georgianna Hiliadaki – Chef și Co-founder a restaurantului cu două stele Michelin, Funky Gourmet din Atena și restaurantele Opso, Ino & PittaBun din Londra. Georgianna a fost pe locul 5 în topul Best Female Chef in the World 2017 și Best Female Chef în Atena pentru trei ani consecutiv: 2017-2019.

Începând cu ediția 2019/21, competiției i s-au adăugat încă 3 premii importante: S.Pellegrino Award for Social Responsibility votat de Sustainable Restaurant Association care guvernează programul Food Made Good, Acqua Panna Award for Connection in Gastronomy votat de Chefii mentori din competiție, și Fine Dining Lovers Food for Thought Award votat de cititorii Fine Dining Lovers. Aceste premii au fost revendicate la această ediție de doi tineri Chefi talentați și de către marele câștigător:

  S.Pellegrino Award for Social Responsibility – ŽIGA KOPRIVC, cu preparatul: “Just the two of us”

  • Acqua Panna Award for Connection in Gastronomy – IVAN TARTARO, cu preparatul: “Grounded Roots”
  • Fine Dining Lovers Community Award – GRIGORIS KIKIS, cu preparatul: “The Story of Cod”

Îi felicit pe câștigători, dar și pe colegii noștri din Croația și Italia pentru excelenta organizare a Finalei Regionale de la Zagreb, competiție pe care ne dorim și noi să o aducem în România, deoarece avem capabilitățile necesare pentru a organiza așa un eveniment” – ne-a declarat Coca Angheluta, Senior Brand Manager PPD Global Romania.

România a fost reprezentata la aceasta ediție de Chef Emanuel Mocan, unul dintre cei mai talentați Chefi din generația nouă de bucătari. Preparatul lui Emanuel s-a numit “Renaissance” și a elogiat unul din ingredientele importante din bucătăria românească – ciupercile. Emanuel l-a avut alături ca mentor pe Chef Cezar Munteanu – cel care a contribuit de-a lungul anilor la formarea profesională a tânărului bucătar. Chiar daca nu a reușit sa treacă mai departe în Marea Finală, participarea României la această prestigioasă competiție susținută de către PPD Global România, reprezentant oficial al brand-urilor San Pellegrino și Aqua Panna în România, a însemnat o noua etapă importanta în dezvoltarea bucătarilor din țara noastră; orice prezență românească la competiții internaționale de renume este o oportunitate de creștere și afirmare.

Suntem bucuroși că am putut fi prezenți la o noua Finala regionala a competiției San Pellegrino Young Chef. Le mulțumim lui Chef Emanuel Mocan și Chef Cezar Munteanu, pentru implicare și pentru tot efortul depus pentru a ne reprezenta cu mândrie la aceasta competiție. Chiar daca nu ne-am dus mai departe in Marea Finala, vom continua să ne implicăm în dezvoltarea gastronomiei din România și în proiectele educative care ajută tinerele talente dornice să devină bucătari” ne-a declarat Alexandru Frangopol, General Manager, PPD Romania.

Din juriul format din Chefi renumiți din Croația, Israel, Grecia și Polonia a făcut parte și Chef Oana Coanta, Bistro de’l Arte Brasov.

Orice competiție culinară este o oportunitate de învățare. Ne-am luat lecțiile ediției actuale și ne pregătim deja pentru preselecțiile din 2024, când vom avea o noua serie de tinere talente care să ne reprezinte pe scena prestigioasei competiții internaționale, San Pellegrino Young Chef. Cred în potențialul tinerilor bucătari și sunt convinsă că va veni ziua în care vom fi în Marea Finală” – ne-a declarat Daniela Sima, Trainer, Consultant & Event Planner.

San Pellegrino Young Chef este un proiect desfășurat la nivel Mondial, în țările în care activează brand-ul San Pellegrino. Organizat în 16 regiuni, România face parte din regiunea Europei de Sud-Est și Regiunea Mediteraneeana, împreuna cu Croația, Grecia, Polonia, Slovenia și Ungaria.

Prezentă pe piața din România din 2007 și parte a grupului PPD Global, PPD Global România este lider în distribuția de băuturi Premium. Împreună cu DIAGEO, Gruppo Campari, San Pellegrino, Monin, Jose Cuervo și alți parteneri, PPD Global România a construit un portofoliu impresionant de băuturi Premium și super Premium.

Cmentariile sunt închise