Grafice de gusturi globale anticiparea aromelor și ingredientelor de top ale consumatorilor pentru anul viitor

Consumatorii călătoresc prin lume cu papilele lor gustative, punând un nou accent pe gusturile tradiționale și reconfortante, precum și pe bunăstare.

Kerry, compania pentru Gust și nutriție, a lansat graficele sale anuale de gusturi pentru 2021, divulgând aromele și ingredientele care vor inspira inovarea și excelența gustului în cadrul întregului peisaj al alimentelor și băuturilor.

Se așteaptă ca tendința spre gusturile familiare și nostalgice, care a reapărut în timpul pandemiei, să continue și în următorul an, în timp ce oamenii își caută confortul în alimente și băuturi. Consumatorii gravitează spre gusturi reconfortante și familiare, în care deserturile clasice, precum banana split, plăcinta cu mere și cremele sunt prezentate ca arome în diferite categorii – inclusiv în categoriile „dulce” și „băuturi”.

Tendințe europene

În Europa, restricțiile de deplasare din 2020 i-au făcut pe consumatori să călătorească prin lume cu ajutorul papilelor gustative. Acest lucru este evidențiat în graficele de gusturi, în care se observă o creștere a gastronomiei coreene, indiene, thailandeze, grecești și spaniole, dar și în notele exotice precum Calamansi și Acerola. Tendințele legate de sănătate și bunăstare continuă să prindă viteză și să atragă interesul consumatorilor, în timp ce aprovizionarea sustenabilă devine și ea mai importantă.

„2020 a fost un an unic. În timpul perioadei de carantină, consumatorii au rămas conectați online și au continuat să împărtășească mâncarea care i-a entuziasmat, sporind nevoia de texturi jucăușe și arome interesante,” spune Christina Matrozou, manager de marketing pentru gusturi în Europa și Rusia.

„Fermentația a început să apară în mai multe categorii de produse, iar produsele în oțet și cele murate au devenit tendințe și arome de top. Aromele tradiționale de citrice, vanilie, ciocolată și grătar vor rămâne relevante în 2021, dar consumatorii se așteaptă să se bucure de aceste gusturi prin arome care sunt mai sustenabile sau care au origine certificată. Între timp, plantele precum lavanda, curcuma și busuiocul pot satisface nevoile consumatorilor prin mai multe produse alimentare și băuturi care susțin misiunea obținerii unei stări de bine prin metode holistice.”

Abordând o viziune orientată spre consumatori și spre tendințe, graficul de gusturi folosește modelele de achiziție ale consumatorilor, performanța produselor destinate vânzării cu amănuntul, influențele din serviciul alimentar și susținerile experților companiei în gastronomie, băuturi și mixologie pentru a prezice gusturile din anul viitor.

Trendspotter™ de la Kerry, o inteligență artificială brevetată care prezice tendințele gastronomice în funcție de conținutul rețelelor de socializare globale, a fost utilizată pentru a furniza o perspectivă suplimentară, inspirație și validarea aromelor și a ingredientelor care influențează piața.

„Graficele de gusturi susțin producătorii prin furnizarea unei prezentări generale experte a aromelor și ingredientelor cheie, populare și emergente pe mai multe categorii. Acest lucru accelerează timpii de dezvoltare a produselor noi, facilitând selectarea aromelor în timpul fazei de cercetare și dezvoltare. Clienții Kerry pot utiliza aceste tendințe într-un mod cu totul interesant, având suficient spațiu pentru a inova și crea produse care vor rezona cu clienții,” a adăugat aceasta.

Graficul gusturilor Kerry 2021 pentru Europa poate fi descărcat de aici.

 

Cmentariile sunt închise