Festivalul ROWINE – vinuri de poveste

Cu ce noutăți vine cea de a 4-a ediție a Festivalului ROWINE: 90 de producători, în majoritate din România, cu maximum 5 vinuri selecționate de organizatori, zonă VIP, selecție de spumante din Champagne, zonă cu produse gourmet românești și internaționale, acces gratuit pentru specialiștii Horeca.

Liviu Popescu

Interviu cu Liviu Popescu, co-proprietar Fratelli Grup și organizator ROWINE.

Ce vor găsi vizitatorii la ediția din acest an a Festivalului ROWINE?
Evenimentul din acest an are o expunere mai mare față de anii anteriori. Vizitatorii festivalului vor avea ocazia să deguste pe parcursul celor două zile de festival vinuri premium de la aproximativ 90 de producători, o selecție specială de vinuri spumante din Champagne și, în premieră, o selecție de produse gourmet tradiționale românești și internaționale. La ediția din această primăvara vor participa producători de vin din România, Republica Moldova, Italia, Franța, Spania, Australia și Noua Zeelandă.

Am ajuns la cea de a 4-a ediție a festivalului din București – anul trecut am lansat și ediția de Cluj – și ne-am bucurat de o creștere semnificativă a interesului – atât din partea vizitatorilor, cât și din partea producătorilor participanți. Am observat, de altfel, de la un an la altul o creștere a interesului producătorilor străini de a intra pe piața din România, aproape că nu trece o zi fără să primim o solicitare în acest sens. Și nu doar pentru piața de vinuri, ci și pe piața de produse alimentare premium, drept urmare, am reușit în acest an să organizam și o zonă Gourmet Experience, unde am făcut o selecție de producători care furnizează delicatese pentru restaurante.

Căror categorii de vizitatori se adresează ROWINE?
Vizitatorii ROWINE sunt în primul rând profesioniști din domeniul Horeca (proprietari de restaurante, management restaurante și hoteluri), dar și clienți privați, pasionați de vinuri premium care colecționează vinuri, experimentează și sunt mereu la curent cu noutățile și tendințele din piață.

Cu ce se diferențiază ROWINE față de alte evenimente dedicate vinului?
Vinurile participante la ROWINE sunt supuse unei preselecții, astfel vizitatorul pasionat de vin sau operatorul Horeca are ocazia să deguste vinuri premium cu o calitate deja confirmată. La zona VIP sunt expuse spre degustare vinuri cu adevărat exclusiviste, greu accesibile.

În ce context ați decis să organizați acest eveniment?
Scopul principal este promovarea vinurilor românești. În fiecare an, producătorii din România au prioritate de înscriere la ROWINE. După ce ne asigurăm că nu mai sunt doritori din România pentru a participa, deschidem listele pentru producători străini și importatori.

Prin participarea cramelor străine se face o comparație între vinurile românești și cele internaționale. Din perspectiva proprietarilor de restaurante, fiind și vicepreședinte HORA, mi-am propus să contribui prin acest festival la educarea profesioniștilor din domeniul Horeca, dar și a consumatorilor lor.

Prin participarea la eveniment a specialiștilor din sectorul Horeca, aceștia își pot îmbogăți bagajul de cunoștințe și au ocazia să descopere vinuri noi, dar și să înțeleagă mai multe în acest domeniu. Este foarte importantă ocazia de a discuta direct cu proprietarii podgoriilor care expun în detaliu povestea cramei și a fiecărui vin în parte.

Cum a evoluat piața de vin din România în ultimii ani și care sunt cele mai importante tendințe?
Consumul de vin de calitate în restaurantele din România este în creștere și pot confirma asta, prin tendința de creștere a consumului de vin de calitate în locațiile din Grupul Fratelli.

Care este programul evenimentului și cum se poate face accesul?  
Pentru a veni în sprijinul profesioniștilor din domeniul Horeca, oferim la acest festival accesul gratuit tuturor specialiștilor de profil: barmani, ospătari, somelieri, F&B manageri în baza înregistrării online pe site ul Româniawinefestival.com

De asemenea, biletele pot fi achiziționate online de pe site-ul nostru sau la locație, în zilele de festival.

Festivalul va avea loc sâmbătă și duminică, 25 și 26 mai, în intervalul 12.00 – 20.00, la Fratelli Studios, din Srada Glodeni, nr. 1-3.

Cmentariile sunt închise