Accor și Orbis Group vor ajunge la un portofoliu de peste 20 de hoteluri din România

România este o piață-cheie pentru Accor și partenerul său strategic în Europa de Est, Orbis Group. 11 hoteluri funcționează astăzi în întreaga țară, sub mărcile Accor: Pullman, Novotel, Mercure, ibis și ibis Styles – și planurile de dezvoltare ale grupului cuprind încă 10 hoteluri, care vor aduce 1450 de camere noi pe piață până în 2022. În 2018, Orbis a achiziționat Mercure Bucharest Unirii pentru 11 milioane de euro.

România, atractivă pentru investitorii în domeniul hotelier

Reprezentanții celor două entități consideră că din perspectiva investițiilor hoteliere, România oferă randamente mai atractive decât cele din piețele vest-europene, păstrând în același timp un profil de risc scăzut și o lichiditate relativ ridicată.

„Popularitatea și atractivitatea României pentru brandurile hoteliere internaționale sunt alimentate de perspectivele economice pozitive ale țării, de istoria sa bogată, de natura frumoasă și de cultura prolifică, în jurul valorilor gastronomiei si a producției vinurilor. Competiția pe piața ospitalității este în creștere și face parte din joc, dar suntem bucuroși să vedem că din ce în ce mai mulți investitori locali și internaționali care decid să lucreze cu mărcile recunoscute global ale grupului Accor”, – explică Frank Reul, Head of Development of Orbis & Accor Eastern Europe.­­

Hotel Mercure Unirii

Lista proiectelor de hoteluri și aparthoteluri ale Accor & Orbis în dezvoltare până în 2022

No.Numele HoteluluiOrașulNumărul de camereAnul deschiderii
1.Mercure SibiuSibiu852019
2.Mercure TimișoaraTimișoara602019
3.ibis Styles Bucharest AirportBucurești852019
4.ibis Bucharest PolitehnicaBucurești1602020
5.ibis Styles Bucharest City CenterBucurești1522020
6.ibis TimișoaraTimișoara2002020
7.Swissôtel BucharestBucurești2252021
8.Aparthotel project I*în curând1602021
9.Aparthotel project II*în curând1232021
10.Hotel project III*în curând2002022

 

Portofoliu de mărci hoteliere Accor

Accor și Orbis își afirmă disponibilitatea de a se implica și în alte dezvoltări de proprietăți comerciale atrăgătoare chiar și în afara granițelor tradiționale ale domeniului hotelier. Din 2017, Accor investește în co-working în asociere cu Bouygues Immobilier prin brandul NextDoor, recent transformat în Wojo. Wojo este un concept de spațiu de co-working gata de utilizare și și oferă 3 tipuri de module: Wojo Spots – o versiune ușoară a spațiilor de colaborare pentru hoteluri, Wojo Corners și Wojo Sites care sunt spații de co-working independente.

Wojo este un brand de co-working popular și renumit în Franța, iar planurile de dezvoltare cuprind 1.200 de adrese Wojo în Europa până la sfârșitul anului 2020, între care s-ar putea număra și Bucureștiul.

Grupul hotelier Orbis este cel mai mare lanț de hoteluri din Polonia și Europa Centrală și de Est. Orbis deține 130 de hoteluri și este singurul licențiator pentru toate brandurile AccorHotels în 16 țări: Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Polonia, România, Serbia, Slovacia și Slovenia. Grupul are în total 21.000 camere. Hotelurile operează sub brandurile Sofitel, Pullman, M Gallery, Novotel, Mercure, ibis, ibis Styles și ibis budget. Aceste branduri, recunoscute în toată lumea, oferă servicii de calitate la diferite standarde, variind de la lux de 5 stele la hoteluri economice de 1 stea. Din 1997, Orbis SA este cotată la Bursa din Varșovia.

Accor este un grup lider la nivel global în domeniul ospitalității augmentate, care operează aproape 4.800 de hoteluri, stațiuni și reședințe din peste 100 de țări. Portofoliul său cuprinde mărci ce variază de la lux până la segmentul economy.

Pe lângă cazare, Accor oferă oaspeților noi modalități de a trăi, de a lucra și de a-și urma pasiunile, prin intermediul brandurilor sale de F&B, viață de noapte, wellness și de co-working. Accor SA este listată public pe Bursa de Valori Euronext Paris (cod ISIN: FR0000120404) și pe piața OTC (Ticker: ACRFY) în Statele Unite.

Cmentariile sunt închise