Dupa ce a investit 4 milioane de euro in primul hotel Ibis Styles din Capitala, Erbasu are in plan constructia unui hotel in centrul orasului

Investitia in primul hotel Ibis Styles din Bucuresti, deschis de Orbis Hotel Group in parteneriat cu investitorul local Constructii Erbasu, s-a ridicat la aproximativ 4 milioane de euro. Suma cuprinde si lucrarile de renovare, ce au durat aproximativ 18 luni si au vizat intreaga cladire, inclusiv sistemul electric si instalatiile, din vechiul hotel fiind pastrata doar structura, care a fost consolidata.

Potrivit lui Cristian Erbasu, CEO Constructii Erbasu, suma investita a fost cu circa 20% mai mare decat standardul pentru un astfel de hotel, deoarece lucrarile de consolidare si cele de interior au fost realizate intr-un timp foarte scurt. Acesta a precizat ca investitia va fi amortizata in 6-7 ani.

ibis Styles Bucharest Erbas are 80 de camere cu elemente de design adaptate asteptarilor clientilor de afaceri cat si de leisure, un restaurant clasificat – STEEL, un bar, o sala de conferinte, un business lounge si un colt pentru copii. Hotelul a fost deschis in luna august a.c., iar inaugurarea oficiala a avut loc pe 24 octombrie, in prezenta lui Cristian Erbasu, CEO al Constructii Erbasu, investitor si proprietar al hotelului, a lui Emeline Sýkora-Wintrebert, director general al grupului Orbis pentru Europa de Sud-Est si a Feliciei Dinca, General Manager al hotelului.

“De domeniul hotelier ne leaga o traditie de peste 20 de ani iar hotelul pe care l-am redeschis in vara acesta sub brandul ibis Styles este o mostenire pe care o ducem cu mandrie mai departe. Imbinand expertiza companiei noastre in constructii si instalatii cu know-how-ul si pasiunea pentru ospitalitate ale echipei Orbis si AccorHotels, suntem convinsi ca am adus pe piata din Bucuresti un produs inovator, care se adreseaza in aceeasi masura oaspetilor de business cat si celor de leisure”,  a comentat Cristian Erbasu, CEO Constructii Erbasu.

In cadrul conferintei, Cristian Erbasu a anuntat ca intentioneaza sa deschida inca un hotel, in alta zona a Capitalei, cel mai probabil tot in parteneriat cu Orbis Group: “Mai exact, va fi vorba despre un complex ce va cuprinde trei cladiri, din care una de birouri si una un hotel cu 40-45 de camere. Credem ca cererea de spatii de cazare va creste in continuare, in contextul in care sunt perioade in care Bucurestiul are mare nevoie de spatii de cazare”.

Hotelul este situat pe str. Capitan Alexandru Serbanescu nr. 27, in imediata apropiere a zonei de birouri si comerciale Floreasca-Pipera, aproape Parcul Regele Mihai I al Romaniei si de Lacul Herastrau.

„Localizarea noastra strategica in centrul zonei de afaceri din nordul Bucurestiului ne plaseaza intr-o pozitie excelenta pentru a raspunde nevoilor de cazare ale segmentului corporativ. Totusi, personalitatea prietenoasa a brandului ibis Styles si conexiunea excelenta cu principalele atractii ale orasului ne califica totodata si ca destinatie de agrement si de familie. Suntem increzatori ca ibis Styles Bucharest Erbas va fi primit cu caldura pe piata hoteliera din Bucurestiului si tintim sa atingem o rata de ocupare peste media capitalei in primul nostru an de functionare”, a declarat Felicia Dinca, Director General al ibis Styles Bucharest Erbas.

Design-ul hotelului cuprinde elemente de constructie prezentate in stil pop-art: dungi de avertizare de pe podea, receptia ce aminteste de un container de santier, schelele metalice atarnate deasupra biroului, stalpi cu imitatii de cofraje din lemn din hol, umbra schelelor de pe podea, armaturi, accesorii si mobilier minimalist in camere.

“Provocarea noastra a fost sa combinam doua idei diferite: ideea de bucurie, tinerete, umor de calitate si  creativitate cu aceea a unui santier de constructii, care are un caracter dinamic, efervescent, activ si este in continua schimbare. Asadar, am urmarit sa declansam emotii pozitive concentrandu-ne pe frumusetea neasteptata a unui santier de constructii, de la care am preluat elemetele care au imbogatit proiectul prin asocieri indite de forme si texturi.  Prin culorile saturate, materialele si contururile indraznete, am reprezentat diferite elemente de constructie, dezvaluind o lume moderna si plina de optimism. Tema a fost unica si ne-a starnit entuziasmul, iar designul si-a atins armonios forma finala, prin transpunerea tuturor detaliilor, a mobilierului interior si a finisajelor in ceea ce am numit  <un santier de constructii, in stil pop-art>”, a comentat Alexandra Cosma, architect la studioul DA-AC, care a semnat conceptul de design interior al hotelului.

Romania, piata-cheie pentru Orbis

„Vedem un potential deosebit in Romania, care este o piata-cheie pentru Orbis in regiunea Europei de Sud-Est si de aceea ne extindem in mod dinamic reteaua de hoteluri din aceasta tara sub marcile AccorHotels. Ibis Styles este un brand relativ nou pe piata locala, cu doua unitati deschise pana in prezent si inca doua in curs de dezvoltare. Cu toate acestea, avand in vedere versatilitatea ridicata a marcii, ne asteptam sa vedem mai multe deschideri de hoteluri pe termen mediu, in special sub forma unor contracte de management si de franciza”, a declarat Emeline Sýkora-Wintrebert, Director General al grupului Orbis pentru Europa de Sud-Est.

Cmentariile sunt închise