Danemarca a câștigat concursul Bocuse D’Or 2019 pentru a doua oară în istorie

Maestrul bucătar Kenneth Toft-Hansen din Danemarca a câştigat miercuri seară ”aurul” în prestigioasa competiţie de gastronomie Bocuse d’Or 2019, organizată la Sirha Lyon.

După 5 ore și 35 de minute de probe intense, urmate de o ceremonie de premiere emoționantă, Danemarca a fost desemnată câștigătoarea premiului Bocuse D’Or, mult râvnitul titlu care se acordă unui chef și întregii gastronomii a țării pe care o reprezintă.

Chef Kenneth TOFT-HANSEN a câștigat aprecierea juriului prestigiosului concurs la opt ani distanță față de mentorul său, Rasmus Kofoed, mulțumită priceperii, eleganței și creativității de care a dat dovadă.

Legendarul trofeu a fost înmânat câștigătorului de către Jérôme Bocuse, președintele Bocuse d’Or, împreună cu Mathew Peters, președintele juriului, și Christophe Bacquié, președintele onorific, după o emoționantă ceremonie dedicată lui Paul Bocuse, care a trecut în neființă anul trecut.

Câștigătorii concursului:

Aur – Danemarca

Kenneth TOFT-HANSEN, 37 de ani, SVINKLØV BADEHOTEL, FJERRITSLEV

Commis: Christian WELLENDORF KLEINERT

Argint – Suedia

Sebastian GIBRAND, 31 de ani, GIBRANDS GASTRONOMI

Commis: Gustav LEONHARDT

Bronz – Norvegia

Christian André PETTERSEN, 29 de ani, RESTAURANT MONDO, SANDNES

Commis: Håvard André JOSDAL ØSTEBØ

Premiul pentru cel mai bun commis: Christian WELLENDORF, KLEINERT, Danemarca

Premiul pentru cel mai bun platou: Finlanda

Premiul pentru cea mai bună farfurie tematică: Franța

Premiul pentru cel mai bun poster/ campanie promoțională: Maroc

Ediția din acest an a Bocuse d’Or a reunit 24 de participanți de pe toate continentele pentru două zile intense de competiție. Pentru această ediție, concurenții au trebuit să creeze două rețete: un platou cu fructe de mare – un omagiu adus maestrului Joël Robuchon, decedat în august – şi coaste de vițel la cuptor, în semn de omagiu adus lui Paul Bocuse, ilustrul fondator al competiției care a murit anul trecut.

După ce a câștigat bronzul, argintul și aurul, Rasmus Kofoed și-a adus aportul în calitate de trainer la cele două premii câștigate de mai tinerii săi colegi danezi. Până acum, Danemarca a participat la 17 ediții ale concursului, urcând pe podium de 5 ori.

Inițiat în 1987 de Paul Bocuse, acest concurs a devenit pe parcursul a peste 30 de ani o adevărată rampă de lansare pentru chefi, promovând cultura și moștenirea gastronomică la nivel mondial.

 

Cmentariile sunt închise