Argint pentru România obținut de Bogdan Vandici la Olimpiada Tinerilor Bucătari din India

Tânărul bucătar student  Bogdan Vandici (22 de ani), mentorat de Chef Paul Oppenkamp, Chef Adrian Lucian Șipoteanu și Pastry Chef Mirela Cata, a participat în concurs ca membru al echipei ICEP HOTEL SCHOOL – Oradea.

“Au fost 5 zile incredibile, m-am simțit extraordinar, oamenii de aici sunt extrem de calzi și ospitalieri și ne-au făcut să ne simțim ca acasă din primul moment. Am făcut foarte mulți prieteni, studenți din toată lumea și din India. De asemenea, sunt copleșit de mesajele de susținere și felicitare primite. A fost o experiență fantastică pe care o recomand cu încredere viitorilor participanți!” – a declarat Bogdan Vandici.

Bogdan a avut de executat 10 preparate în cele 3 etape ale competiției, fiecare probă fiind eliminatorie. În marea finală au intrat echipele: Franța, Anglia, Scoția, Suedia, Statele Unite ale Americii, Filipine, Singapore, Noua Zeelandă, Iordania și România. Aurul a fost câștigat de Franța, argintul – de România, iar medalia de bronz i-a revenit Angliei.

“Din 55 tări participante NOI am luat argintul. Este un rezultat extraordinar si sunt foarte mândru de munca noastră din ultimele 3 luni. România este prezentă!” a declarat Chef Paul Oppenkamp – Executive Chef Restaurant The Artist.

În Marea Finală Bogdan Vandici a câștigat aprecierea juriului prin preparate executate cu mare grijă și contra cronometru, impresionând prin complexitatea preparatelor, tehnica de lucru, igienă, gustul deosebit și prezentare impecabilă, de mare Chef. Participanții au avut și un element surpriză, “ingredientul misterios” busuiocul “sfânt” – Tulsi.

“Am aflat despre acest element surpriză pe ultima sută de metri chiar înainte de finală și provocarea pentru Bogdan a fost de a-l integra în preparatele deja gândite și exersate pentru finală, obținând un echilibru perfect de gusturi. A fost o provocare depășită cu succes de Bogdan și echipa noastră. Suntem foarte mândri de ei. E cel mai bun rezultat pe care România l-a obținut la aceasta competiție și acesta este doar începutul. Încurajăm pe toți cei care doresc să se formeze ca viitori bucătari sau cofetari să își urmeze pasiunea și să aibă curajul să se implice în competiții nationale și internaționale, experiențe formatoare de caractere” – a declarat Dan Radu – Directorul de Dezvoltare ICEP HOTEL SCHOOL.

Participarea la aceasta competiție a fost susținută de ICEP HOTEL SCHOOL, cu sprijinul partenerilor Ibis Hotels, Federația Industriei Hoteliere din România, Selgros România și Bergner Europe.

“Din momentul în care școala noastră a fost selectată să reprezinte la Olimpiadă, grija noastră a fost de a forma o echipă puternică pentru a ne prezenta în cele mai bune condiții și a ne întoarce cu cele mai bune rezultate. Am conceput un program de pregătire intensivă cu sprijinul și îndrumarea Paul Oppenkamp – Executive Chef Restaurant The Artist, iar Bogdan s-a antrenat în fiecare zi, timp de 3 luni. Nu a fost ușor, însă efortul a meritat din plin, aduce medalia de argint acasă! Suntem foarte mândri de el, Bogdan poate fi un model de claritate, perseverență, seriozitate și ambiție pentru tinerii bucătari de astăzi.”- a declarat Suzanne Nuridsany, Managing Director ICEP HOTEL SCHOOL.

Young Chef Olympiad este cea mai mare competiție internațională pentru tineri bucătari organizat de International Institute of Hospitality Management cu sprijinul Ministerului Turismului din India și International Hospitality Council London. Ajunsă la a 5-a ediție, competiția a avut loc în perioada 28 Ianuarie – 2 Februarie 2019 în India și s-a desfășurat simultan în 4 orașe: New Delhi, Bangalore, Pune și Kolkata. 55 de școli culinare de prestigiu din întreaga lume au trimis echipe pentru a concura pe cea mai mare scena culinară de pe întreaga planetă.

Următoarea competiție Young Chef Olympiad India 2020 va avea loc în perioda 27 Ianuarie – 1 Februarie 2020 în India.

ICEP HOTEL SCHOOL – International Hospitality Management School este o instituție privată înființată în România în anul 2011 cu misiunea de a oferi educație de calitate în industria ospitalității din România. ICEP HOTEL SCHOOL dispune de trei centre în București, Iași și Cluj-Napoca, iar cursurile sunt concepute pentru tinerii care își doresc o carieră în industria ospitalității ca bucătari, cofetari, recepționeri, ospătari, dar și pentru profesioniști din industrie prin programe de specializare și perfecționare pentru șefi de departamente, directori și manageri, cursuri de leadership, hospitality skill development, masterclass-uri cu bucătari și cofetari renumiți din întreaga lume.

Cmentariile sunt închise