BOCUSE D’OR EUROPE la Sirha Budapesta 2022

Bocuse d’Or Europe, etapa europeană a prestigioasei competiții care scoate la lumină viitoarele stele ale gastronomiei mondiale, va avea loc în Ungaria, pe 23 și 24 martie. Candidații și asistenții acestora vor trebuie să gătească un preparat vegetarian pe bază de cartofi, unul din ingredientele principale ale bucătăriei maghiare. Bocuse d’Or sau Concours mondial de la cuisine este un concurs internațional de gătit numit după bucătarul Paul Bocuse. Competiția se desfășoară pe parcursul a două zile la Expoziția Internațională de Hotel, Catering și Comerț AlimentarSIRHA, având reputația de a fi una dintre cele mai prestigioase competiții de gătit din lume.

La finalul competiției europene, 10 din cele 17 echipe vor merge mai departe în marea finală de la Sirha Lyon 2023. Se vor întrece în măiestrie pentru a convinge un juriu ce va avea ca Președinte de onoare pe Ana Roš – bucătar și proprietar al restaurantului Hiša Franko**, din Kobarid, Slovenia și Christian André Pettersen în calitate de Președinte al juriului, premiat cu Bocuse de bronz în 2019 și 2021.

Concurenții vor avea la dispoziție 5 ore și 35 de minute pentru a-și demonstra talentul, cunoștințele tehnice și creativitatea, iar ediția din 2022 va face din Sirha Budapesta scena gastronomiei internaționale. Echipele vor lucra preponderent cu ingrediente locale, dând ocazia bucătarilor, proprietarilor de restaurante și altor specialiști în gastronomie care vizitează competiția să se familiarizeze cu oferta Sirha Budapesta.

Este o ocazie pentru țările înscrise să împărtășească experiențe, după cum declara însuși Zoltán Hamvas, președintele Academiei Maghiare Bocuse d’Or: „… un moment în care gastronomia este mai dornică decât oricând să coopereze și să facă schimb de idei pentru a-și reface forțele după o perioadă destabilizatoare, sunt convins că Budapesta se va dovedi încă o dată gazdă excepțională pentru a sărbători minunata noastră industrie.”

Distribuția pe zile de concurs a țărilor participante la BOCUSE D’OR EUROPE 2022

  • ZIUA 1: POLONIA, ESTONIA, DANEMARCA, FRANTA, SLOVACIA, ELVETIA, ISLANDA, BELGIA.
  • ZIUA 2: FINLANDA, SPANIA, UNGARIA, OLANDA, REGATUL UNIT, LETONIA, NORVEGIA, TURCIA, SUEDIA.

 

Cmentariile sunt închise