Bartender Romania International Fair & Tale, la prima editie, in Bucuresti

Prima editie a Bartender Romania International Fair & Tale sau BRIFT, eveniment de tip Cocktail Festival si totodata primul Convent de Bar din Romania, se desfasoara in zilele de 16 si 17 octombrie 2018, in Bucuresti, la Palatul Bragadiru, pe Calea Rahovei 147-153.

Proiectul, organizat de agentia de barmani profesionisti Exquisite Bar Solutions, este dedicat in egala masura profesionistilor din domeniu, cat si publicului larg, care va avea cu aceasta ocazie posibilitate de a intelege mai mult din cultura bauturilor alcoolice si a cafelei direct de la sursa. Barmani, barista, manageri, proprietari de locatii, distribuitori si producatori de bauturi alcoolice se vor intalni cu consumatori si connoiseurs de bauturi mixate si cocktail-uri pentru a le arata care sunt ultimele tendinte in domeniu.

Evenimentul se desfasoara pe 5 paliere separate:

Bar & Industry Fair

Zona expozitionala, unde marii importatori si producatori de bauturi alcoolice si cafea isi expun brand-urile, prezinta inovatii, tasting si informatii despre produse. Zona va fi impartita in doua segmente distincte: BRIFT Expo si Coffee Ark. BRIFT Expo va gazdui brand-urile de spirtoase, bere si ingrediente speciale, solutii logistice pentru proprietarii de locatii, statii profesionale de lucru, instrumente profesionale de bar, uniforme si bar fashion, instalatii si optiuni de sunet marca Void si multe altele. Tot in aceasta sala va fi recreat barul peruvian Coya din Dubai, iar gazdele vor fi chiar barmanii localului.

Coffee Ark este zona dedicata cafelei. Aici, specialisti recunoscuti pe plan international vor sustine prezentari si demonstratii despre metode de extractie a cafelei, aparatura si instrumente profesionale pentru prepararea acesteia.

Cocktail City

Este zona interactiva de bartending, socializare, networking si DJ party. Targul este totodata si un Cocktail Festival dedicat consumatorilor si oamenilor care nu se afla in mod direct implicati in industria ospitalitatii. Ei se vor putea delecta cu bauturi creative de la unul din cele 7 pop-up baruri prezente si vor putea pasi in spatele barului preferat, unde au ocazia sa devina barmani pentru cateva minute. Mai mult, au ocazia de a dobandi informatii si skill-uri pentru a prepara bauturi ca un profesionist. Pe terasa Palatului, vor fi prezenti si food truck-urile Lazy Duck, Good Fellas si Bubble Waffle.

Seminare

In cadrul BRIFT, participantii vor putea asista la seminare sustinute de experti in domeniu, veniti din toata lumea. Pentru aceasta va exista o sala special amenajata, denumita The Prodigy Room, cat si Barul Flair Angel, unde nume ca Alex Kratena, Marian Beke, Tim Etherington-Judge, Jason Clark, Diego Ferrari si multi altii vor fi prezenti cu subiecte, inovatii si trend-uri noi.

Awards

BRIFT inseamna si merite recunoscute, astfel ca se va acorda premiul pentru Cel Mai Bun Barman Roman, pe categoriile: Mixology, Barista si Flair Bartending. O comisie de 28 de experti si oameni activi in industrie propun barmani, dezbat si ulterior vor vota castigatorul pe fiecare categorie. Sunt propuse 5 criterii prin care barmanii sa fie propusi si votati pentru aceste premii:

  • Etica si imaginea personala / profesionala
  • Activitate in spatiul competitional, constanta in participari si evolutie, premii obtinute
  • Sustinere si implicare in industrie – participarea la evenimente private, activitate sustinuta in mediul privat
  • Prezenta online si promovarea bartending-ului de calitate
  • Suportul oferit colegilor din industrie

Bartender Story

In fiecare an va fi produsun episod special care ii va avea drept personaje principale pe cei 3 castigatori ai categoriilor Mixology, Barista si Flair Bartending. Episodul prezinta eforturile, munca depusa in cariera lor, premiile obtinute, cat si o parte din viata lor personala si ce metode au folosit pentru a ajunge la acest nivel inalt.

Pentru prima edititie a BRIFT am realizat deja cate un episod exemplu cu 3 barmani care au dobandit rezultate extraordinare pe categoria lor:

Mixology: Claudiu Mnerau – Castigator Sezon 1 Bartender Romania; Castigator competitii nationale si internationale; in prezent detine pozitia de Junior Global Bar Manager pentru lantul de restaurante Coya, si este stabilit in Dubai. In curand se lanseaza si episodul Mixology

Barista: Alexandru Nicolae – Detine titlul de Campion Mondial la sectiunea de prajit cafeaua, castigat la Targul International de Cafea din China; el este partener / fondator la cafeneaua BOB din Bucuresti Vezi aici episodul on-line:

Flair Bartending: Valentin Luca – Detine doua titluri de Campion Mondial, castigate in cadrul concursului Roadhouse World Final – Londra, singurul concurs recunoscut la nivel international care poate acorda titlul de Campion Mondial. Vezi aici episodul on-line:

Dupa inchiderea usilor (ora 21:00) va fi organizat un Bar Hopping la barurile Flair Angel, Joben Bistro, FIX Mad, Interbelic Victoria, Linea, Origo – By Night si Oficiul 1. In unele din aceste baruri, expertii care au si sustinut seminare in cadrul BRIFT, si barmani romani de renume, vor fi prezenti sub forma de invitati speciali si vor prepara bauturi pentru oaspetii locatiilor.

Cmentariile sunt închise