Grupul italian Epta SpA devine actionar majoritar al DAAS International Group

DAAS International Group anuntat recent semnarea unui parteneriat cu Epta SpA, grup international specializat in industria de refrigerare comerciala cu sediul in Milano. In urma acestui parteneriat, Epta SpA, care are 5.000 angajati, 11 fabrici si 40 de birouri de vanzare si service la nivel mondial, cu o cifra de afaceri anul trecut de 888 mil euro, devine actionar majoritar al DAAS.

DAAS intra in acest parteneriat cu o echipa de 200 de specialisti, avand competente si know how in engineering, project management, montaj si aftersales service in industria de refrigerare comerciala si industriala si HORECA, cu o experienta de 25 ani pe piata din Romania si pe piete externe cum ar fi Germania, Austria, Grecia, Belgia, Coasta de Fildes.

A deveni parte a Grupului Epta reprezinta o oportunitate importanta pentru noi sa combinam performanta remarcabila in domeniu, care a fost mult timp caracteristica noastra distinctiva, cu o gama larga de solutii de varf pentru a putea ramane cu un pas inaintea cerintelor clientilor nostri, asigurandu-ne ca vom continua sa fim punctul lor de referinta”. El concluzioneaza: „Serviciul nostru de 360° conduce clientul pe parcursul intregului proces, de la proiectare pana la procesul de engineeringing, instalare si servicii post-vanzare, acum putandu-se baza pe expertiza unui Grup international al carui principal rol de dezvoltare este inovarea tehnologica”, a declarat Daniel Mocanu, actionarul principal si Director General al DAAS.

„Avem placerea de a ii ura bun venit companiei DAAS, partenerul nostru de afaceri de lunga durata, de peste 15 ani. Acest acord ne va permite sa crestem impreuna si sa devenim si mai competitivi, beneficiind reciproc de competentele fiecaruia dintre noi. Scopul nostru este sa livram proiecte la cheie in Romania datorita gamei largi de solutii tehnologice avansate si durabile. In acelasi timp, dorim sa oferim un sprijin imbunatatit clientilor la nivel local, in fiecare etapa a proiectului”, a spus Marco Nocivelli, Presedintele si Directorul General al Epta.

Incheierea acordului va avea loc in urma evaluarilor legale si a emiterii unui aviz pozitiv de catre Consiliul Concurentei.

DAAS este companie cu capital integral romanesc, fondata in 1993, si activeaza in industria de refrigerare comerciala. Este unul din principalii furnizori in industria Horeca, iar in 2017 a inregistrat o cifra de afaceri de 40 milioane euro. DAAS livreaza, pe langa transport, montaj, post-vanzare si servicii de proiectare, concept, engineering, project management.

EPTA, grup multinational specializat in refrigerarea comerciala, opereaza la nivel mondial prin marcile sale Costan (1946), Bonnet Névé (1930), George Barker (1928), Eurocryor (1991), Misa (1969), Iarp (1983) si Knudsen Køling (1961). 

Cmentariile sunt închise