A aparut Harta viticola a Romaniei, un nou pas in directia dezvoltarii turismului viticol

CrameRomania.ro a lansat Harta viticola a Romaniei, un instrument la indemana si util pentru toti cei care doresc sa descopere Romania ca destinatie viticola.

„Harta viticola a Romaniei are rolul a identifica zonele distincte din Romania, dar si de a-i ghida pe turisti sa gaseasca mai usor crama pe care doresc sa o viziteze. Harta contine o lista actualizata cu podgoriile si cramele locale, fie ca sunt mai mari sau mai mici, si nu functioneaza neaparat ca un ghid turistic, ci are mai degraba un scop educativ, fiind un instrument prin care iubitorii vinului pot descoperi cramele si zonele viticole din Romania”, spun autorii.

Cramele care fac turism viticol, in prim plan

Accentul este pus pe cramele despre care stim ca fac turism viticol: peste 70 de crame din cele prezente pe harta isi deschid portile pentru turisti, 14 dintre ele ofera inclusiv locuri de cazare, iar pentru restul se poate gasi cazare in vecinatate. Harta urmeaza sa fie actualizata in mod constant.

“Lansam o noua harta viticola din dorinta de a promova Romania ca destinatie viticola si de a sustine cramele locale. Avem un potential urias care trebuie valorificat, iar noi prin proiectele noastre, CrameRomania.ro si ReVino.ro, prin tururile la crame si evenimentele pe care le organizam contribuim semnificativ la dezvoltarea turismului viticol”, spune Alina Iancu, project manager.

De asemenea, Harta contine si un mic ghid al soiurilor locale de vita-de-vie reprezentative pentru Romania. Astfel, turistii vor avea ocazia sa afle istoria si particularitatile unor soiuri precum: Feteasca alba, Feteasca regala, Feteasca neagra, Tamaioasa romaneasca, Grasa de Cotnari, Cramposie selectionata, Negru de Dragasani, Sarba, Busuioaca de Bohotin sau Babeasca neagra.

Harta are un tiraj initial de 1500 de exemplare si este disponibila in romana si engleza, in format A3 deschisa si A6 inchisa. Aceasta va putea fi achizitionata online sau de la crame, dar si din wine baruri sau magazinele specializate incepand cu 25 august, urmand sa anuntam pe site-uri locatiile in care va fi disponibila.

CrameRomania.ro este un proiect non profit ce are ca obiectiv dezvoltarea turismului viticol si cresterea nivelului de curiozitate al celor care calatoresc pentru vinurile, cramele si podgoriile din Romania.

Cmentariile sunt închise