Acționarii OSHO si Orotoro deschid un nou restaurant cu specific grecesc în nordul capitalei

Acționarii restaurantului OSHO, din cartierul Primăverii (București) și ai lanțului de restaurante fast-food Orotoro au investit 300.000 EUR în Yasou, cel mai nou restaurant cu specific grecesc. Amplasat în nordul capitalei, în Calea Floreasca 111-113, Yasou are o suprafață totală de 230 de metri pătrați și o capacitate de 80 de persoane.

Deschis în 8 decembrie, Yasou aduce rețete și metode de preparare din cultura elenă, reinterpretate pentru a se potrivi gusturilor românilor și își întâmpină vizitatorii cu un design minimalist urban. Până la 80% din materia primă este importată din Grecia, de la ferme organice și microproducători locali. O parte considerabilă din investiție este reprezentată de echipamentele cu care este dotată bucătăria, precum cuptoarele-grill Josper.

„Yasou introduce un nou concept în peisajul bucureștean de casual dining, dar, în același timp, se aliniază filosofiei și valorilor aplicate pentru OSHO și Orotoro. Fie că vorbim despre segmentul restaurantelor premium sau tip fast-serving, strategia noastră a pus întotdeauna accent pe calitatea produselor și a materiei prime, pe gradul de performanță a echipamentelor folosite pentru preparare și experiența bucătarilor. Prin deschiderea Yasou, portofoliul nostru de restaurante ajunge la 12 unități, în București și în țară, și ne propunem să continuăm extinderea acestuia în perioada următoare”, a declarat Georgios Malideros, fondator și acționar.

„Zona Floreasca a avut o dezvoltare spectaculoasă în ultimii ani și continuă să ofere oportunități pentru dezvoltatori. Cu timpul, a devenit un pol important pentru proiecte rezidențiale, de birouri, dar și o destinație de ieșit în oraș. Ceea ce ne-am propus a fost să găsim acel punct în care grecescul – aromele mediteraneene, acel mod specific de a găti și de a savura preparatele – întâlnește bucureșteanul, spiritul orașului într-una dintre cele mai efervescente zone. Iar prin Yasou avem convingerea că reușim să aducem ce e mai bun din Grecia, păstrat în ingredientele autentice și în modul de preparare, în inima Bucureștiului”, a declarat Andrei Trandaf, general manager și acționar.

Restaurantul Yasou este deținut de Georgios Malideros, proprietarul restaurantului Osho, din Bulevardul Primăverii și al lanțului de restaurante Orotoro. Meniul și reinterpretarea rețetelor elene poartă semnătura lui Chef Iosif Ștefănescu, Head Chef al tuturor restaurantelor deținute de fondatorul Yasou.

Cmentariile sunt închise