64 de noi „intrari”, in Editia 2017 Michelin Main Cities of Europe

Lasarte, din Barcelona, singurul care a primit 3 stele Michelin

Cea de-a 36-a editie a Michelin Main Cities of Europe, pentru 2017, cuprinde nu mai putin de 2.332 de restaurante din 44 de orase din 20 de tari din intreaga lume. Publicatia reprezinta cel mai cunoscut ghid culinar pentru toti cei care calatoresc in Europa, mai ales ca include si destinatii precum Polonia sau Ungaria, care inca nu au un Ghid Michelin dedicat.
„Europa este o veritabila „intersectie” a schimburilor culturale si economice, iar in ultimii ani a vazut o dezvoltare uriasa in ceea ce priveste gastronomia si oferta culinara”, a declarat Michael Ellis, cu ocazia prezentarii noii editii a Ghidului.

64 de noi „intrari”
In total, 51 de restaurante noi au obtinut o stea Michelin, numarul acestora ajungand la 386 in editia de anul acesta, in timp ce 12 restaurante au obtinut 2 stele, numarul total al acestora ajungand la 91.
In ceea ce priveste restaurantele clasificate cu 3 stele Michelin, anul acesta a fost adaugat o singura locatie, respectiv Lasarte, din Barcelona, numarul total al acestora in Ghid ajungand la 20.

Amador din Viena a primit 2 stele Michelin


Finedininglovers.com a realizat o lista a restaurantelor incluse care nu au inca un ghid dedicat tarii in care sunt situate. Editia de anul acesta cuprinde o singura noutate notabila, si anume restaurantul Amador din Viena, Austria, clasificat cu doua stele Michelin, al chef-ului german cu origini spaniole, Juan Amador.

Austria
2 Stele
– Amador’s
– Mraz & Sohn
– Silvio Nickol Gourmet Restaurant
– Steirereck im Stadtpark
– Ikarus SENNS.Restaurant

O stea
– Le Ciel by Toni Mörwald
– Edvard
– Konstantin Filippou
– OPUS
– Tian
– Walter Bauer
– Carpe Diem
– Esszimmer
– Pfefferschiff

Cehia
O stea
– Alcron
– La Degustation Bohême Bourgeoise
– Field

Grecia
2 stele
– Funky Gourmet
– Spondi

O stea
– Botrini’s
– Hytra
– Varoulko

Ungaria
O stea
– Borkonyha Winekitchen
– Costes
– Costes Downtown
– Onyx

Polonia
O stea
– Atelie Amaro
– Senses

(sursa: finedininglovers.com)

Cmentariile sunt închise