Wine Trips România! Descopera arta vinului

Vinul a făcut întotdeauna parte din cultura umană, legând un sector primar al economiei de servicii și turism. Recent, atenția acordată producției de vin a crescut în întreaga lume în relație cu turismul viticol.

Wine Trips România este o agenție care se ocupă de promovarea turismului vititcol national prin organizarea excursiilor la crame. Enoturismul nu este încă foarte bine dezvoltat în România, dar faptul că unele dintre cele mai frumoase crame și podgorii din țară nu sunt încă cunoscute de grupuri mari de turiști poate reprezenta o oportunitate pentru promovarea excursillor și educarea publicului în ceea ce privește arta degustării vinului.

Aceștia personalizează vacanțe de vin în toate regiunile vitivinicole din România. Dacă sunteți un entuziast al vinului și iubiți mediul rural, una dintre cele mai bune experiențe pe care le puteți avea este să vă pierdeți de-a lungul numeroaselor drumuri de vin ale terenurilor agricole. Câteva dintre facilitățile pe care le pun la dispoziție clienților includ: tur de cramă, plimbări cu bicicleta prin vie, degustare de vin, picnic traditional românesc pe podgorie, spectacole culinare, concursuri de degustat vinul, posibilitatea de a crea propriul vin, etc.

România are aproximativ 182.300 de hectare ocupate cu viţă-de-vie și este împărțită în 8 regiuni viticole: Podisul Transilvaniei (Translivania), Dealurile Moldovei (Moldova), Dealurile Munteniei (Muntenia), Dealurile Olteniei (Oltenia), Dealurile Banatului (Banat), Dealurile Crisanei si Maramureșului (Crișana-Maramureș), Colinele Dobrogei (Dobrogea), Terasele Dunării.

Producția vinurilor românești a cunoscut o creștere în decursul ultimilor 3 decenii, ocupând locul 6 în Eurpoa pentru vinificație și locul al 13-lea la nivel mondial. Cei mai mari producători de vin din România sunt: Jidvei, Cotnari, Vincon, Halewood, Zarea, Panciu, Averesti, Alcovin-Măcin, Domeniile Tohani, Lacerta, Cramele Recas, Liliac. Cele mai cultivate soiuri de struguri din România sunt: Fetească Albă, Fetească Regală, Riesling, Aligoté, Sauvignon, Muscat, Pinot Gris, Chardonnay, Tămâioasă Românească, Grasă de Cotnari, Galbenă de Odobești, Merlot, Cabernet Sauvignon, Băbească Neagră, Fetească Neagră, Pinot Noir.

Cramele sunt considerate obiectivele economice cu cel mai mare potențial pentru turism, fiind situate între podgorii și reprezentând locul unde sunt prepararate vinurile. De asemenea podgoriile oferă peisaje splendide iar în perioada de coacere a strugurilor, vizitatorii se pot bucura de plimbări cu bicicleta și picnicuri tradiționale.

Enoturismul cuprinde o gamă largă de experiențe construite în jurul vizitării cramelor, regiunilor viticole, podgoriilor, magazinelor dedicate vânzării de vin și participării la festivaluri ale vinului.

Wine Trips România are ca scop crearea unei legături directe între crame și consumatori, ducând în final la creșterea notorietății brandurilor și fidelizarea consumatorilor.

În primul an de când activează pe piață, Wine Trips România a organziat 35 de excursii la crame pentru 175 de persoane iar în 2021, Wine Trips România, își propune să promoveze enoturismul national prin crearea unei emisiuni digitale de 8 episoade la care vor participa unele dintre cele mai mari crame din România.

 

 

Cmentariile sunt închise