Weekend plin pe litoralul românesc – 80.000 de turiști în structurile clasificate

Federația Patronatelor din Turismul Românesc – FPTR a anunțat că oficial abia acum poate fi declarat deschis sezonul pe litoral. Începând cu această săptămână, odată cu terminarea ultimelor examene școlare planificate și datorită prognozei meteo pentru vreme prielnică, turiștii încep să sosească pe litoral în număr din ce în ce mai mare. Distribuția turiștilor se face diferențiat pe stațiuni, astfel că pentru acest weekend în Mamaia s-a constatat un grad de ocupare de 75%, Eforie Nord 80%, iar în stațiunile din sudul litoralului în jur de 70%.

În continuare, stațiunile Năvodari, Costinești și Vama Veche sunt asaltate în perioada weekend-ului de vizitatori, dar turiștii declarați în structuri clasificate se mențin în jurul a 70-80%. Aceste date provin de la unitățile clasificate al căror număr este egalat sau depășit în aceste stațiuni de numărul unităților nedeclarate.

Astfel, numărul de turiști prezenți pe litoral în acest weekend a fost de aproximativ 80.000*. Pe lângă aceștia, cel puțin 20.000 de turiști se vor caza în unitățile neclasificate.

*Aceste date sunt aproximative și au fost obţinute pe baza estimărilor furnizate de membrii FPTR şi a sondajului aplicat unui număr semnificativ de operatori din turism.

Cmentariile sunt închise