DER Touristik Group preia toate activitățile de turism ale Eurolines Romania

Grupul Eurolines România, cel mai mare din turismul românesc după cifra de afaceri, a vândut către DER Touristik Group, parte a grupului german REWE, toate activitățile de turism – tour-operare, retail, business travel și incoming (în acest moment se derulează pe trei companii distincte: Touring Europabus, Danubius Travel și Nova Travel).

Tranzacția, aprobată deja de Consiliul Concurenței, a fost semnată de cele două grupuri și urmează să se materializeze efectiv în toamna acestui an.

Activitățile de tour-operare, retail, business travel și incoming ale Eurolines vor fi transferate de pe companiile Touring Europabus, Danubius Travel si Nova Travel pe firma Travel Brands SA, deținută în acest moment tot de Eurolines. După acest transfer, firma Travel Brands SA va fi preluată de Exim Holding AS cu sediul în Praga, parte a Grupului DER Touristik.

Toți angajații și toate sediile vor fi păstrate, iar clienții actuali vor fi deserviți în continuare de aceeași colaboratori, cu aceleași date de contact și în aceleași spații ca până acum.

Agențiile companiei Travel Brands vor comercializa atât produsele Grupului DER Touristik, cât și produsele altor 45 de tour-operatori germani și români, precum și bilete de avion și autocar, păstrându-și și în viitor caracterul de Travel Hypermarket.

Grupul Eurolines deține 80 de agenții sub brandurile TUI TravelCenter, TravelBrands și Eurolines, având o cifra anuală de vânzări de circa 150 mil. EUR.

DER Touristik Group cu sediul central în Germania, deține 130 de companii cu peste 10.500 de angajați în 15 țări, cumulând o cifră de afaceri de 6,7 mld. EUR, generată de circa 9,9 milioane de turiști anual. În România, DER Touristik a fost prezent din 2004 prin compania Dertour Romania.

Sursa: Profit.ro [19.07.2019]

Cmentariile sunt închise