Veuve Clicquot lansează programul statement Solaire Tables

Cu mai bine de 250 de ani în urmă, o tânără văduvă a schimbat definitiv viața casei de șampanie Clicquot. Moștenirea doamnei Clicquot este de necontestat, fiind recunoscută de la Curtea Regală Engleză până la Țarul Rus pentru creațiile sale strălucitoare de șampanie cu etichetă galbenă. Astăzi, Maison Veuve Clicquot face o altă declarație puternică prin lansarea programului care vizează asocierea cu femeile bucătar în Europa Centrală: Solaire Tables.

Inițiat de Veuve Clicquot, programul Solaire Tables a luat naștere inspirat fiind de marea doamnă a Șampaniei și și-a început călătoria de 2 ani în Europa Centrală, incluzând țări ca Slovenia, Croația, România, Bulgaria și Ungaria. Scopul programului este crearea unei comunități excepționale de femei bucătar, pentru a le evidenția și a consolida strălucirea culinară, inovația și creativitatea.

Scopul programului Solaire Tables este de a crea o comunitate de femei pasionate din lumea culinară din regiunea Europei Centrale care se identifică cu acea „culture solaire”. Aceasta înseamnă să împărtășească creativitatea, inovația și optimismul Madame Clicquot și să-și folosească experiența pentru a face scena gastronomică să fie și mai strălucitoare. Solaire se referă la culoarea galbenă de referință, care reprezintă soarele răsărit din 1887, simbolizând convingerea doamnei Clicquot că fiecare nouă zi deschide noi posibilități.” a explicat Nora Szegedi, brand manager al Moët Hennessy Europa Centrală, la începutul călătoriei cu bucătari selectați pentru acest program, la Maison Veuve Clicquot din Reims, Franța.

 

În acest program culinar, restaurante selectate conduse de femei bucătar oferă o întâlnire unică Solaire Tables, cu meniuri de degustare marca solaire. Restaurantul cu stele  Michelin din Slovenia, Gostilna Repovž, a demarat cu mândrie programul Solaire Tables din Europa Centrală, cu bucătarii Sabina Repovž (Gostlina Repovž) și Ksenija Mahorčič (Gostilna Mahorčič). Asociată cu cele mai bune șampanii Veuve Clicquot la sticlă sau la pahar, experiența transcende așteptările, prezentând o călătorie prin gust și tradiție, îmbrățișând cultura solaire.

Pentru a promova o conexiune mai apropiată între bucătari și cultura solaire, Veuve Clicquot Maison a înmânat invitații exclusiv bucătarilor care participă la Programul Solaire din Europa Centrală. Ziua s-a desfășurat cu o degustare privată ținută de una dintre apreciatele femei producător de vin ale Maison, urmată de o degustare și un atelier de creație cu Christophe Pannetier, bucătarul executiv al Maison Veuve Clicquot. O vizită la pivnițele încărcate de istorie a adăugat profunzime experienței. Ulterior, bucătarii au fost învăluiți în exclusivitatea Hotelului du Marc, adesea vestit drept Casa Maison – o enclavă rezervată exclusiv celor mai privilegiați oaspeți ai Veuve Clicquot.

Valorile urmărite de Barbe Nicole Clicquot Ponsardin și al cărei motto era „Există o singură calitate, cea mai bună”, care a preluat conducerea casei după moartea soțului ei, la vârsta de 27 de ani, sunt atemporale. Anul 1805 era o perioadă în care rolul femeii în societate era cu totul altul, dar Madame Clicquot s-a opus dorinței socrului ei care intenționa să vândă casa de șampanie. Ea a fost un inovator și un antreprenor care și-a asumat riscuri și a încălcat regulile, introducând inovații care definesc până astăzi tehnologia de fabricare a șampaniei. Ea a căutat perfecțiunea și nu s-a mulțumit cu a face lucrurile pe jumătate. De aceea, povestea ei ne inspiră astăzi și este mentalitatea cu care programul Solaire Tables  își propune să sprijine femeile bucătar din regiune.

Veuve Clicquot a fost fondată în 1772 în Reims, Franța, și este o casă de șampanie prestigioasă, renumită pentru creativitatea și inovațiile sale. Brandul a câștigat notorietate sub conducerea Madamei Clicquot, Barbe-Nicole Ponsardin, care a preluat afacerea la începutul secolului al XIX-lea. Veuve Clicquot este recunoscută pentru angajamentul său față de inovație și calitate, producând șampanii emblematice, cum ar fi Veuve Clicquot Yellow Label. Fiind una dintre cele mai de succes femei antreprenor din istorie, Madame Clicquot nu numai că a inventat prima șampanie rosé și vintage, redefinind cultura șampaniei, dar a și inițiat două procese cheie cunoscute sub numele de „Remuage” și „Pupitre”. Casa este recunoscută pentru stilul său deosebit de bogat și corpolent, marcat de un echilibru perfect de prospețime și profunzime. Veuve Clicquot folosește un amestec de trei soiuri de struguri în producția de șampanie: Pinot Noir, Chardonnay și Pinot Meunier. Fiecare soi de struguri contribuie cu caracteristici distincte la cupajul final, generând un profil unic și prietenos cu gastronomia pentru care Veuve Clicquot este renumit.

Programul Solaire Tables – țări participante, chefi și clienți

Slovenia

  • Sabina Repovž, Gostilna Repovž
  • Ksenija Mahorčič, Gostilna Mahorčič

Croația

  • Ana Grgić, Zinfandel’s Restaurant
  • Lana Klingor, Masterchef at Home

România

  • Renata Luceanu, Raionul de Pește

Ungaria

  • Edit Kovacs, Casa Christa

Bulgaria

  • Sveda Dimitrova, Ahora

Cmentariile sunt închise