Un an bogat in premii pentru Vincon Romania: 21 de medalii de la 3 concursuri internationale

Vincon Romania, unul dintre cei mai mari producatori authtoni de vin si vinars, a castigat anul acesta 21 de medalii in urma participarii la 3 concursuri internationale de vinuri: Concours Mondial De Bruxelles, International Wine Contest Bucharest (I.W.C.B.) si, in premiera, la International Rosé Championship (IRC). Din cele 21 de medalii, 8 sunt de aur si 13 de argint, pentru 8 dintre brandurile sale de vin si vinars.

Vinurile participante la Concours Mondial de Bruxellesau fost distinse cu 3 medalii: o medalie de aur pentru Chardonnay 2015 din gama Egregio si doua medalii de argint pentru Feteasca Neagra 2008 si Merlot 2008 din gama Ambrosio.
La cea de-a 14-a editie International Wine Contest Bucharest (I.W.C.B.), Vinarsul Miorita X.O. – 30 de ani a fost desemnat cel mai bun vinars din concurs, castigand Marea Medalie de Aur. Aceasta medalie a fost urmata indeaproape de alte 3 medalii de aur pentru vinarsurile MIORITA X.O. – 12 ani vechime, MIORITA X.O. – 18 ani vechime si JAD X.0. – 28 ani vechime si o medalie de argint pentru MIORITA X.O. – 25 ani vechime.
Vinurile premiate de catre juriu cu 3 medalii de aur pentru Merlot 2008 din gama Amborsio si cele doua vinuri din gama Rose Far Niente: Cabernet Sauvignon 2016 si Busuioaca de Bohotin 2016. In plus, au fost acordate 6 medalii de argint pentru Feteasca Neagra 2008 din gama Ambrosio, Cabernet Sauvignon 2010 din gama Beciul Domnesc Grand Reserve si pentru vinurile din gama Egregio: Tamaioasa Romaneasca 2011, Tamaioasa Romaneasca 2016, Sauvignon Blanc 2015 si Chardonnay 2015. In urma acestui concurs, au primit medalii de argint: Beciul Domnesc Rose 2016, Busuioaca de Bohotin 2011 din gama Beciul Domnesc Grand Reserve, Cabernet Sauvignon 2016 din gama Rose Verite si Busuioaca de Bohotin 2012 din gama Rose Far Niente.

Ca urmare a cresterii si dezvoltarii portofoliului de rose-uri, compania a participat anul acesta in premiera la o competitie dedicata exclusiv acestei categorii de vinuri – „International Rose Championship (IRC)”.
„Participarea intr-o astfel de competitie, nisata pe rose-uri, este mai dificila deoarece criteriile de evaluare sunt dedicate unei singure categorii de produse. Atentia la detaliile specifice acestei categorii de vinuri este mult mai mare pentru a se face o departajare si evaluare stricta.  Astfel, ne bucura si mai tare rezultatele obtinute – din cele 5 vinuri inscrise, 4 au fost premiate”, a declarat Corina Nedelcu, Product Manager, Vincon Romania.

Vincon, unul dintre cei mai mari producatori de vinuri din Romania, a fost infiintata in anul 1949, iar in prezent detine astazi peste 1500 de hectare cultivate, in cea mai mare parte, cu vita de vie nobila in Regiunea Viticola a Piemontului de la Curbura Carpatilor, in podgorii cu renume- Cotesti, Odobesti, Panciu – precum si in Husi.
Portofoliul Vincon Romania cuprinde peste 200 de produse din categoriile vin, vinars, bauturi spirtoase si otet.
Din 1996 si pana in prezent, produsele Vincon au castigat peste 350 de medalii la competitii nationale si internationale, dintre care 21 de aur si argint in 2017.

Cmentariile sunt închise