TED’S COFFEE CO. deschide două noi cafenele și ajunge la o rețea de 38 de locații

Lanțul de cafenele TED’S COFFEE CO., fondat de Vasi Andreica, antreprenor cu peste 15 ani de experiență de business, continuă investițiile și anunță deschiderea a două noi locații în București, în cartierul Tineretului și în clădirea Ana Tower de lângă Romexpo.

Astfel, rețeaua de cafenele TED’S COFFEE CO ajunge la 38 locații, în creștere față de o rețea de 31 cafenele la finele anului 2019. Pe parcursul anului 2020 au fost deschise nouă cafenele și au fost închise două locații.

Cea mai nouă cafenea stradală a fost deschisă astăzi, 17 decembrie, într-o zonă  foarte bună din punct de vedere comercial, la intersecția bulevardelor Gheorghe Șincai și Tineretului din București, după o investiție de 110.000 de euro, cu o  suprafață de 140 metri pătrați.

A doua cafenea deschisă în București este situată în proiectul Ana Tower, o clădire de birouri spectaculoasă cu 26 de etaje și o suprafață de 40.000 metri pătrați din zona Casei Presei Libere. Cafeneaua are o suprafață de 60 metri pătrați, plus o terasă exterioară de aceeași mărime și a necesitat o investiție de 65.000 euro. Cele două cafenele noi sunt primele locații care beneficiază de noua imagine complet schimbată a conceptului TED’S COFFEE CO.

“Ca antreprenor, rămân optimist față de evoluția mediului de business în ciuda contextului actual care a influențat domeniul HoReCa. Astfel, din cele nouă cafenele deschise anul acesta, trei au fost lansate până în martie, și celelalte șase până la sfârșitul anului, practic în pandemie”, a declarat Vasi Andreica, CEO TED’S COFFEE CO.

În prezent, marea majoritate a cafenelelor stradale sunt operaționale, dar vânzările sunt semnificativ mai mici comparativ cu cele înregistrate anul trecut din cauza faptului că sunt închise în interior, plus fără terase din cauza vremii reci și a traficului extrem redus în contextul școlii online și al activităților profesionale remote. “Sperăm că situația va începe să se amelioreze din martie 2021. Astăzi generăm pierderi însemnate operațional și ne uităm cu încredere la granturile promise de guvern. “În ceea ce privește planurile de extindere pe acest segment, considerăm că vor apărea oportunități cu spații stradale foarte bune. De exemplu, în primul trimestru din 2021 vom deschide o nouă cafenea stradală în Piața Română din București, lângă ASE, cu un concept mai elaborat”, spune antreprenorul Vasi Andreica,

În acest moment, majoritatea cafenelelor situate în clădiri de birouri sunt închise,  dar estimările mizează pe o redeschidere a locațiilor în luna martie a anului viitor. “Cu puține excepții, am găsit înțelegere din partea proprietarilor pentru suspendarea sau diminuarea plății chiriei până la repopularea clădirilor. Contrar impresiei generale, cred că acest segment de piață își va reveni după jumătatea anului 2021, când vom avea deschideri în mai multe clădiri de birouri”, adaugă Vasi Andreica.

De asemenea, Vasi Andreica speră într-o revenire graduală a sectorului HoReCa din centrele comerciale, în acest moment toate cafenelele din mall-uri fiind deschise.

Cmentariile sunt închise